Durva köldökcsapás Kínára

A Falun Gong most Budapestről cukkolja Kínát – ősi, egész a 90-es évekig titkos köldöknézésükkel kényszerítik az ázsiai nagyhatalmat meghátrálásra (közben néhány nemzetközi szervezet már el is ismerte őket).


falun-gong-leadA Falun Dafa, avagy más néven Falun Gong eredetileg egy ősi kínai módszer a test és lélek fejlesztésére. Alapját egy ötlépéses meditáció képezi, ezzel léphetnek követői gyakorlás útján magasabb szellemi szintekre. A technikák egészen a 90-es évek elejéig titkosak voltak, ekkor hozta őket nyilvánosságra Li Hongzhi. Kínában rövid idő alatt 70 millió követője lett, ekkor, 1999-ben az állam betiltotta.

Budapestről cukkolják Kínát

A Falun Gong egy kisebb magyarországi csoportja meditál pénteken a Nagy Lajos király útja és a Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán, a vásárcsarnok feletti területen. Az ősi kínai hagyományokon nyugvó eszmei rendszer immár világméretűvé fejlődött, s e népszerűséggel a legfőbb „ellentábor”, a kínai állam üldöztetéseinek száma és mérete is megnőtt.  Augusztus 21-én, reggel nyolc és délután egy óra között a békés megemlékezés során erre fordul a figyelem.

Csak szabadságot akarnak

Nehéz elképzelni, hogy egy szimplán meditációs gyakorlatokat végző csoportosulás, amely tisztán békés célzattal a jószívűség, az igazságosság és a türelem jegyében egyesült, üldözötté válik. Hiszen a tan képviselői csupán a testi és lelki fejlődés szemüvegén át szemlélik a világot. Nem kívánnak vallási irányzattá válni, politikai mellékzöngéjük és ambícióik sincsenek, nem gyűjtenek, kéregetnek és konzerválnak. Nem élnek tisztségekkel, a békés együttülést, az emberi lét kiteljesedését szolgálják, mégis egyhamar a kínai állam ellenlábasává lettek. Üldözték és üldözik őket, jelenlétüket megtorolják szembehelyezkedve a szólás- és gyülekezési szabadság elvével. A kínai kommunista párt egy másfajta, a diktatúra és az ateizmus fényt be nem engedő szemellenzőjét viseli, ami nem tűri meg a Falun Gong növekvő népszerűségét. Számtalan országban nyújtanak lehetőséget az embereknek az egészséges életre, gyakorlataik mozdulatai is békére intenek, mégis az elmúlt tíz évben a gyakorlók közül tízezreket börtönöztek be, hurcoltak munkatáborokba vagy elmegyógyintézetbe.

Kína lesöpri a szerveződést

Emberek a világ minden tájáról, akik a Falun Dafát gyakorolják, azon fáradoztak, hogy egy nyitott párbeszéd jöjjön létre a kínai kormány és a Falun Gong között, hogy az akkori krízist békés módon oldhassák meg. A Falun Gongot nagyon sok nemzetközi szervezet támogatja, mint például az Amnesty International, Human Rights Watch, az Európai Unió (EU) és az UNO csoportjai. Ennek ellenére a kínai kormány nem hajlandó meghallgatni kérésüket egy békés párbeszédre.

A kiadott sajtóközlemények sorra a Falun Gongot ért atrocitásokról, csapdákról, menekülésről, várható, még csak délibábként a távolba meredő kompromisszumokról számolnak be. A Falun Dafa iránti érdeklődés globális méretűvé lett. Alapgondolataik is univerzális jellegűek: az igazságossághoz, az irgalmassághoz és a toleranciához igazodnak. A meditáció képviselői szabadságot szeretnének.
A budapestihez hasonló megemlékezések és összejövetelek is legfőképp e célt szolgálják, az emberi lét kiteljesedését, amely az elfogadással kezdődik.

Írásunkhoz segítségül hívtuk a Wikipédia oldalait is.

 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra