Edd azt, amit egy menő borász főz!

Október 29-30-án 81 borász mutatja be főzőtudományát a Symbol étteremben. Az összes neves borvidéket és ismertebb borászt felsorakoztató kóstolófesztivál apropója, hogy a napokban megjelent Őszy-Tóth Gábriel Így főznek a borászok című szakácskönyve.


Talán van még, aki emlékszik a majdnem tíz évvel ezelőtt megjelent Így főz a tisztelt ház című receptkönyvre, aminek az volt a lényege, hogy a politikus európai értelemben vett emberi arcát próbálta megmutatni a nagyközönségnek, több-kevesebb sikerrel. A különböző, akkor kurrensnek számító parlamenti képviselők mutatták meg kedvenc ételüket, és meséltek arról, amiről éppen kérdezte őket a könyv szerzője.

Olyan emberek beszélnek a gasztróról, akik értenek is hozzá

Na ennek a könyvnek a folytatása az Így főznek a borászok, ami abból a szempontból mindenképpen előrelépés, hogy olyan emberekkel beszélget ételekről, főzésről és gasztronómiáról, akiknek legalább közük van hozzá. A könyv szerzője nyolcvanegy hazai borászt keresett föl, akik között a legnagyobb sztárok éppen úgy megtalálhatók, mint kisebb, kevésbé ismert pincészetek vezetői, és az ezekkel a borászokkal készített interjúk, elsősorban gasztronómiai témában, valamint az interjúk mellé minden borász kedvenc ételének receptje, és az ehhez az ételhez ajánlott bor rövid leírása társul.

A könyv kiadásának alkalmából kétnapos fesztivált is szerveznek a Symbol étteremben, Óbudán. Az október 29-30-ai rendezvényre megfőzik mind a 81, könyvben szereplő ételt, és lehetőséget kap a közönség, hogy azokat összekóstolja a hozzájuk legjobban illő borokkal. A kétnapos fesztivál házigazdája Rókusfalvy Pál lesz. Edd azt, amit a borász főz! Az eseményre a belépő 7500 Ft, ami korlátlan étel- és italfogyasztást foglal magában.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek