Kipróbálnál néhány igazán finom vegán fogást? Töltsd meg füstös csicseriborsó-raguval az édesburgonyákat!

Az édesburgonya mellett a csicseriborsó is nagy kedvencünk, ha akad otthon egy adag füstös csili- vagy kápiakrém, mindig elkészítjük ezt a gyors, vegán ragut. Ha nem ragaszkodsz az állati eredetű alapanyagoktól mentes változathoz, olvassz a tetejére néhány szelet bivalymozzarellát is.

Guacamoléval a tetején még finomabb.
Guacamoléval a tetején még finomabb.Fotó: Yummy pic

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb édesburgonya
  • 2 ek. növényi olaj
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 3 darab zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, mexikói fűszerkeverék, füstös paprikapor vagy csilipaszta
  • 25 deka főtt csicseriborsó
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. ketchup
  • 2 ek. víz vagy alaplé
  • friss petrezselyem a tetejére
  • 10 deka jalapeño vagy zöld kaliforniai paprika összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg az édesburgonyákat a sütőben vagy mikróban, majd vágd félbe és kapard ki a közepét. A kimaradt rész jó lesz majd a raguba. 

A vöröshagymát dobd a forró olajra, majd 5 perc után sorban mehet bele az összes hozzávaló. Forrald össze, utána tölsd meg vele a batátákat, és friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

A 9 legjobb vegán recept: ebéd, desszert és snack is van közöttük
A 9 legjobb vegán recept: ebéd, desszert és snack is van közöttük

Könnyű, gyors, finom és izgalmas vegán receptjeink legjobbjai.

Tovább »

Még több recept

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Csalános-szarvasgombás tésztaszósz – egészséges és nagyon finom vega fogás lesz a végeredmény

Ehhez a gyors szószhoz nem is kell más, csak egy adag reszelt sajt és valamilyen száraztészta, nokedli vagy gnocchi, és alig fél óra alatt különleges fogást dobhatsz össze belőle.

április14., 10:44

Joghurtos piták – fokhagymás vajjal és ragukba mártogatva is finom

Ha nincs otthon más, egy kevés vajba vagy olívaolajba kevert zöldfűszer és fokhagyma kerüljön a tetejére. Langyosan, egy adag meleg, fűszeres fekete tea mellett tökéletes reggeli lesz belőle.

április15., 12:52

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

február10., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.