Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

Ha nem ragaszkodsz ehhez a színhez, a sáfrányt akár el is hagyhatod.
Ha nem ragaszkodsz ehhez a színhez, a sáfrányt akár el is hagyhatod.Karisssa

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre rizottórizs (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 2.5 bögre alaplé
  • 1 deci fehérbor
  • 10 deka bacon felkockázva
  • 10 deka parmezán lereszelve
  • 20 deka cukkini lereszelve
  • ízlés szerint só, sáfrány és frissen tört zöldbors
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd a rizst a zsiradékon kis lángon 5 percen át, majd add hozzá a bort, és hagyd elfőni újabb 5 perc alatt. Ezek után folyamatos kevergetés mellett kisebb adagokban hozzáadva keverd bele az alaplevet, így lesz igazán krémes. Fűszerezd ízlés szerint.

Ha a rizs megpuhult, el is készültél a felével. Egy másik serpenyőben pirítsd össze 7-10 perc alatt a szalonnát és a cukkinit, majd a parmezán társaságában egyszerűen keverd az elkészült rizottóhoz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek