![Ha nem ragaszkodsz ehhez a színhez, a sáfrányt akár el is hagyhatod.](https://kep.index.hu/1/0/4041/40417/404174/40417453_b709d53edcb5b59e88d39a05cc5bc625_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre rizottórizs (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 nagy ek. puha vaj
- 2.5 bögre alaplé
- 1 deci fehérbor
- 10 deka bacon felkockázva
- 10 deka parmezán lereszelve
- 20 deka cukkini lereszelve
- ízlés szerint só, sáfrány és frissen tört zöldbors
Elkészítés:
Pirítsd a rizst a zsiradékon kis lángon 5 percen át, majd add hozzá a bort, és hagyd elfőni újabb 5 perc alatt. Ezek után folyamatos kevergetés mellett kisebb adagokban hozzáadva keverd bele az alaplevet, így lesz igazán krémes. Fűszerezd ízlés szerint.
Ha a rizs megpuhult, el is készültél a felével. Egy másik serpenyőben pirítsd össze 7-10 perc alatt a szalonnát és a cukkinit, majd a parmezán társaságában egyszerűen keverd az elkészült rizottóhoz.
![Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?](https://kep.index.hu/1/0/3225/32258/322585/32258573_2473967_526e371684efef20ac54f5b5f73cc8db_wm.jpg)
A szakemberek szerint fontos az óvatosság, de nem a főtt ételek és a gyümölcsök jelentik a legnagyobb veszélyt.
Tovább olvasom