A sertésszüzet ebben a mézes-gyömbéres változatban szeretjük a legjobban

Ha akad otthon néhány adag sertésszűz akár önmagában, egy jó adag tejszínes-gombás szósszal is szeretjük, de néha sokkal jobb, ha izgalmasabban készül, például ebben a gyömbéres változatban. Köretként nem is kell mellé más, csak egy nagy adag párolt rizs sáfránnyal vagy zöldfűszerekkel.

Zöldségekkel még finomabb.
Zöldségekkel még finomabb.Fotó: VivianG

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, szójaszósz, csili
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 marék pirított szezámmag a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a lisztben a húst és dobd a fokhagymával a forró zsiradékok keverékére. Ha a hús megpuhult, fűszerezd az ízesítőkkel, majd a végén a pirított szezámmaggal a tetején, párolt rizzsel tálald. Apróra vágott répával, zellerrel és káposztával még izgalmasabbá teheted. 

Most leszel mesterszakács: szűzpecsenye borskéregben, fügés, vajas rizzsel
Most leszel mesterszakács: szűzpecsenye borskéregben, fügés, vajas rizzsel

Az egész a fügés rizstől lesz izgalmas, ami mellé egy adag tejszínes-majoránnás kelkáposzta is készülhet köretként.

Tovább »

Még több recept

Mézes-citromfüves semifreddo – egy kevés pirított dió is jól áll neki

Ha vendégváróként is bevethető, komoly desszertet varázsolnál belőle, készíts hozzá vaníliás főzött krémet, és forró, pirított diót szórj a tetejére.

2020. május17., 06:00

Ha egy kicsit több időd lesz a konyhában, készítsd el ezt a vörös áfonyás szűzpecsenyét

Ez a remek fogás megérdemel egy jó adag házi gnocchit akár hagyományos, akár sütőtökös változatban. Ha áfonyát nem találsz, aszalt barackkal vagy szilvával készítsd el.

február5., 06:04

Ez a csípős sertésszűz szendvicsben a legfinomabb, ecetes lila hagymával és házi majonézzel

Ha marad belőle, készíts a raguval gyors vacsorát, amihez csak egy kis adag lilahagyma-salátát kell összedobnod néhány órával korábban. Kevés ecettel és sóval ízesítve a hagyma elveszti erős aromáját, sokkal kevésbé lesz pikáns, mégis izgalmas ízeket ad a vörös húsokkal készült szendvicsekhez.

február5., 06:04

Desszert a forrólevegős sütőben? Süsd meg ezt a pekándiós-almás finomságot!

Nyáron ne hagyd ki a tetejéről a vaníliafagyit, télen pedig vaníliás vagy mandulalikőrrel ízesített házi tejszínnel érdemes feldobnod.

február24., 06:04

Húszperces sertésszűz serpenyőben – add hozzá a kedvenc zöldségeid!

Gyors és különleges fogás, amivel akár a vendégeid is meglepheted. Nincs, aki ne szeretne egy puhára sült húst egy nagy adag friss zöldséggel és különleges fűszerekkel!

február6., 06:00

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.