Medvehagymás krumplipüré vajjal és tejszínnel – fokhagymás csirkemell mellett a legfinomabb

Nálunk tejszínnel és vajjal készült ez a medvehagymás változat, amit akár tavaszi grillhúsok és raguk mellett is tálalhatsz. Ha maradnál a húsmentes fogásoknál, tejszínes erdeigomba-ragut készíts mellé.

Gombás és csirkés raguval is remek lesz.
Gombás és csirkés raguval is remek lesz.Dziggyfoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. puha vaj
  • 1 deci főzőtejszín
  • 5 nagyobb darab burgonya
  • 1 kis csokor apróra vágott medvehagyma
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 ek. pesto (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát, majd nyomd össze, és amikor már krémes, egyszerűen dolgozd össze a többi alapanyaggal. Ízesítsd sóval és frissen tört zöld borssal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek