Fogyókúrára fogták az óvodás gyerek súlyú macskát - videóval

GettyImages-1206401018

Új gazdája azt mondja, soha életében nem látott még olyan kövér macskát, mint amelyiknek nemrégiben az amerikai richmondi állatvédők új otthont kerestek. Az örökbefogadó nő, ahogy megpillantotta, azonnal beleszeretett a túlsúlyos macskába, melyet már fogyókúrára is fogott.

A hatéves Patches névre keresztelt állatnak az őt befogadó menhely az egyik közösségi oldalon keresett gazdát. A ránézésre is torkos macskát nagyon sokan szerették volna haza vinni annak ellenére, hogy az állatvédők azt is közölték, bár a cica „nagyon édes”, társaival ellentétben speciális diétán és edzésterven van, mert segíteni kell neki az egészséges testsúly elérésében.

Már a menhelyen diétára fogták

Patches örökbefogadója elkötelezett abban, hogy segítse a több mint 18 kilós macska fogyását.A kicsinek egyáltalán nem nevezhető házi kedvenc életmódváltása a menhelyre kerülése után kezdődött el, ekkor ugyanis már meghaladta a 19 kilogrammot. A kezdetben félénk macskát az állatvédők azonnal diétára fogták, mert mint elárulták,mindannyian megdöbbentek a macska átlagon felüli méretének láttán, melyhez foghatót még egyikőjük sem látott.

Bárki nyomon követheti a fogyást

A macskának otthont adó Kay Fordot több száz jelentkező közül választották ki, miután a richmondi asszony tűnt a legalkalmasabbnak arra, hogy kordában tartsa Patches étvágyát és súlyát.

Mint kiderült, Kay figyelmét a lánya hívta fel a hihetetlen méretekkel rendelkező háziállatra, melyről első látásra rögtön az jutott eszébe, hogy akkora, mint egy „fél whiskys hordó”.

Az asszony olyannyira elkötelezett abban, hogy segítsen a macskának elérni a számára ideális testsúlyt, hogy létrehozott egy Facebook oldalt is, ahol bárki nyomon követheti a macska fogyását.

„Ez egy nagyon hosszú folyamat lesz, hiszen a macska havonta nem tud többet fogyni fél kilónál, legfeljebb 40 dekánál. Miután Patchesnek több mint tíz kilót kellene leadnia, nagyon hosszú út áll előttünk” – mondta Ford.

A legsúlyosabb macska, melyet a Guinness-rekordok könyvében is jegyeznek, az ausztráliai Himmy volt, aki 1986. március 12-én, tíz éves és 4 hónapos korában pusztult el, mikor is több mint 20 kilót nyomott.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra