Hozzávalók
- 500 g liszt
- 300 g puha vaj
- 7 g instant élesztő
- 10 deka kolbász felkockázva
- 20 deka tejföl
- 1 kk. mustár
- 2 nagyobb tk. só
- 2 db tojás
- (elhagyható) sajt a tetejére
- 1 ek. cukor
Elkészítés:
A liszttel keverd el a sót, az élesztőt és a cukrot, a kolbászt egy aprítógépben törd össze a mustárral. Végül az összes alapanyagból gyúrj sűrű, rugalmas tésztát, majd keleszd 5 percen át meleg helyen. Szaggasd ki, pihentesd még legalább negyedórán át, majd süsd mérettől függően legalább 15 percig a pogácsákat.
A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.
Tovább olvasom