Tudod, hol találhatók ezek a híres szobrok?

GettyImages-200168472-001

Az egyik leghíresebb ősi építmény, kültéri szoborcsoport az i. e. 2500 és 2100 között emelt stonehenge-i kőtömb együttes. A feltehetően korábban harcban álló törzsek egységét szimbolizáló alkotás eredetét öt brit egyetem kutatói vállvetve vizsgálták. Neked nem kell majd ekkora apparátus, hogy megmondd, melyik híres szobor hol található.

Időben sem kell majd akkorát ugranod, mint az 1986-ban az UNESCO által világörökségi listára tett Stonehenge halmaihoz, ezért könnyű dolgod lesz. Vagy mégsem? Tedd próbára tudásod, vagy tippelj ügyesen! Ki tudja, ha jól válaszolsz, talán egyszer majd rólad is szobrot emelnek.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 találat: Ebből még nem lesz szobor, de legalább kővé sem dermedtünk a válaszok láttán. Legközelebb jobban megy majd!

4–6 találat: Ettől az eredménytől még nem ugrik örömében fejest a tengerbe a Kis hableány szobra, de azért nem rossz!

7–10 találat: Csodálatos eredményedtől elámulva Ligeti Miklós híres Anonymus-szobra is majdnem bemutatkozott, gratulálunk!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek