Vega bolognai: könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

Így is nagyon finom, de jóval kevesebb kalória van benne.
Így is nagyon finom, de jóval kevesebb kalória van benne.Wiktory

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 3 nagy ek. paradicsompüré
  • 10 dkg szárzeller apróra vágva
  • 10 dkg répa lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
  • 15 dkg parmezán a tetejére
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 darab paradicsom meghámozva, összevágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 dl vörösbor
  • 1 ek. liszt
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát az olajon pirítsd 5 percen át. 

A gombát egy aprítógépben törd össze a liszttel  apró, morzsás darabokra. 

A zöldségeket add a hagymához, és puhítsd 5 percen át, majd fűszerezd. Tedd hozzá a paradicsompürét, a bort és a gombát is, majd így is puhítsd 10 percen át. 

Ha ezzel megvagy, el is készültél, tálald frissen főtt tészta tetején, parmezánnal megszórva. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek