Ezért nem láthattad Brendan Frasert évekig a vásznon: súlyos árat fizetett a hírnévért

GettyImages-1456669469

Hollywood sokkal tartozik Brendan Frasernek: A bálna sikere kapcsán úgy tűnik, eljött az ideje, hogy kiegyenlítse tartozását.

A Múmia-franchise és Az őserdő hőse kigyúrt és jóképű fiatal színészének milliódolláros mosolya mögött nem a boldogság rejtőzött, derül ki, ha egy kicsit is utánanézel annak, mivel töltötte Brendan Fraser az elmúlt bő egy évtizedet. Bár már nem kasszasikerekben, de vállalt szerepeket, a döntésre pedig nagyon is megvolt az oka. Hollywood kis híján tönkretette Fraser életét és testi épségét is.

Eltávolodott Hollywoodtól

Amikor a velencei filmfesztiválon könnyeivel küszködő Frasernek állva tapsolt a közönség Darren Aronofsky A bálnájának bemutatóját követően, a világ egy része meglepetten kapta fel a fejét. Valószínűleg sokan voltak olyanok, akik azt hitték, Fraser fel is hagyott a színészettel, vagy nem értették, hogy akit utoljára izmoktól duzzadó mellkassal láttak rohangálni a vásznon, abból hogyan lett „hirtelen” az a színész, aki egy krónikusan túlsúlyos férfit alakít egy filmdrámában.

Fraser erős reakciója a sikerre azonban mindenki érdeklődését felkeltette azzal kapcsolatban, hogy hol tölthette vajon a színész az elmúlt éveket. A Múmia-filmek utolsó részét 2008-ban mutatták be, A bálna 2022-ben került a mozikba, 2023-ban pedig diadalmenetet is jelenthet Fraser számára. A színész Golden Globe-díjat már kapott a szerepért, de az Oscar-gálán is a jelöltek közt izgulhat.

Brendan Fraser nagyon elérzékenyült A bálna velencei bemutatóján a zajos siker miatt
Brendan Fraser nagyon elérzékenyült A bálna velencei bemutatóján a zajos siker miattVittorio Zunino Celotto / Getty Images Hungary

Díjakkal tért vissza

A bálna újra főszerep Brendan Fraser számára, és nagyobb összeget tennénk arra, hogy a közeljövőben számos megkeresést kap majd hasonló kaliberű filmek főszerepeire.

Ágyékkötőben biztosan nem fog már liánokon ugrálni, és az sem biztos, hogy piramisok közelében forgatna.

Erre nemcsak azért nem számítunk, mert az időközben 54 éves sztárt már más szerepkörökben tudnánk elképzelni, hanem azért is, mert az őt ismertség csúcsára repítő szerepeinek nagy ára is volt.

2018-ban egy interjújában részletesen is beszélt arról, milyen hatása volt testére az intenzív fizikai igénybevételt jelentő forgatásoknak. A szerepek azzal is jártak, hogy egyes kaszkadőrmutatványokat neki magának kellett elvégeznie, ami sérülések garmadáját jelentette. Ezeket a baleseteket nem heverte ki egyik napról a másikra – éveken át tartott kálváriája.

Brendan Frasernek sokba került a hírnév

„Mire elkezdtük forgatni a harmadik Múmia-filmet Kínában, jéggel és tapaszokkal raktam össze magamat.

Gyakorlatilag exoskeletont építettem magamra nap mint nap, olyan lapos jégzsákokkal, hogy ne látsszon a ruhám alatt sem,

hogy ezeket viselem” – mondta el az interjúban, ez a módszer ugyanakkor csak tüneti kezelést jelentett, a problémáit nem tudta megoldani.

Műtétek sora következett: két olyan beavatkozást is végeztek rajta, amely során gerinccsigolyaívet távolították el. Részleges térdprotézisre is szüksége volt, és további gerincműtéteket is végeztek rajta. Még a hangszálait is meg kellett műttetnie, hét éven át gyakorlatilag ki-be járt a kórházakból.

Korai hollywoodi sikereinek idejéből így emlékezhetünk rá
Korai hollywoodi sikereinek idejéből így emlékezhetünk ráVictor Chavez / Getty Images Hungary

A lelke is sérült

Ha mindez nem lett volna elég, Fraser szexuális zaklatás áldozata is lett. A színészt a Hollywoodi Külföldi Újságírók Szövetségének akkori vezetője, Philip Berk molesztálta egy Beverly Hills-i hotelben: az eset 2003-ban történt, Berk azonban tagadja. Fraser számára ez volt az utolsó csepp a pohárban, ekkor fordított hátat Hollywood világának, amely addig sem bánt vele úgy, ahogyan megérdemelte volna. Mindehhez hozzájárult házasságának válsága, majd válása is.

Visszatérése következik

A 2018-as interjú a GQ hasábjain azonban feltárta a világ előtt nemcsak a filmipar számos sérüléshez vezető rossz bánásmódját – e téren az egyik legfrissebb tragédia Halyna Hutchins operatőré, akit Alec Baldwin egy jelenet próbája közben lőtt agyon véletlenül kellékfegyverrel –, hanem azt is, hogy bizony a zaklatások ugyanúgy megtörténhetnek férfiakkal, mint ahogyan nőkkel. 

Brendan Frasert olyanok keresték meg, akikről nem hallott évtizedek óta, a Twitteren virálisan terjedt sztorija. Már azelőtt visszatért, hogy tényleg visszatért volna.

Ez tavaly történt meg A bálnával: Fraser azt mondja, Charlie, a főszereplő őszinteségében magára ismert. Most Hollywood egyik kedvenc narratívája, a visszatérés következhet. Csak az a kérdés, hogy Fraser meddig engedi be az álomgyárat újra életébe.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra