Gondolkodtál már azon, hogy miért rázzuk meg a másik kezét, amikor üdvözüljük?
Egy húsvéti quiche-recept is jól jöhet.
Mutatjuk, mivel tehetsz a zavaró jelenség ellen.
Ha szereted a csípőset és az aszalt paradicsom édeskés ízét, dobd össze ezt az egyszerű öntetet, ami minden hideg és meleg zöldségkeverék tetején tökéletes lesz.
Ha van egy kis szarvasgombaolaj otthon, készíts belőle salátaöntetet és locsold meleg édesburgonyás, csicseriborsós vagy frissen készült, paradicsomos uborkasaláta tetejére.
Ha imádod az olasz konyhát, nem muszáj tésztákkal és pizzával felidézned az ízeit, tökéletesen megteszi egy jó kis pestós öntet, amit burgonyasaláta és paradicsomos idénysaláta tetején is tálalhatsz.
Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.
Rejtelmek, titkok és egy sokkoló végkifejlet.
Az igaziság és az autentikusság lehet a túlélés eszköze a vendéglátásban.
Teszteld magad kvízünkkel!
Járj utána kvízünkkel!
Annyi bizonyos, hogy a kifejezés a német nyelvben is létezik.
A házi kalács receptjét már bögrés változatban is megosztottuk, így mérned sem kell semmit, ha te is házilag dobnád össze a kalácsburger alapjait. Csak dobd össze a tésztát, alaposan dagaszd meg, formázd, vagy fond kisebb adagokra, és süsd készre fél óra alatt a házi kalácsbucit.
Egy nagy adag jégsaláta és akár néhány vékony szelet alma és szárzeller is kerülhet ebbe a szendvicsbe, amit rozskenyérrel és kalácsszeletekkel is elkészíthetsz – a kéksajt kedvelői biztos, hogy szeretni fogják.
Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, ha pedig gyors változatban készítenéd, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket.
Ha nálatok is marad egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.
Vészterhes idők, mégis sok nevetés a második világháborúban.
Ha egy könnyű, látványos, de egyszerűen összedobható fogást szeretnél, válaszd ezt a tavaszi töltött tojást, amihez nem is kell más, csak néhány szelet pirított kalács és egy friss, paradicsomos saláta.
A madártejet hagyományos változatban is imádjuk, de ünnepekkor arra is van idő, hogy egy jó kis tortát dobj össze hasonló ízben.
Néha be kell vetni egy-egy trükköt, hogy ne derüljön ki idő előtt a film végi poén.
Ne aggódj a maradék miatt!
Több oka is lehet.
Szinte minden sült húshoz tökéletes, de a sült krumplit is feldobja, és persze az összes, mellé kínált köretet a sűrű, intenzív ízű barna mártás. Összedobni nem egyszerű, de nagyon is megéri.
Igazi tavaszi-húsvéti hangulatú ez a tormás öntet, ami egy kevés sült sonkával feldobott, friss jégsaláta tetején a legfinomabb.
A fehérbortól a mustárig sok hozzávalóval feldobhatod ezt az alapszószt, ami zöldségekhez, halakhoz, sültekhez, tojásételekhez, meleg előételekhez lehet jó választás. A hollandi mártást mindig frissen készítsd.