Tudod, mi az a négyhúszazás? A marihuána félhivatalos világnapján megtudhatod.
A zöldségeknek zsiradék kell, a bogyós gyümölcsöknek meleg víz.
„Új cuccot kaptam! Ilyen jó gyomot még nem szívtam... Királyság! A legütősebb cucc a Glóbuszon!”
Egyszerű, gyors és ráadásul működik is.
A válasz nem is olyan egyszerű.
A kalácsburgert semmiképpen ne hagyd ki idén tavasszal!
Savanyítva is finom a spárga, főleg, ha van lehetőséged néhány szelet sajtot és húst grillezni mellé. Ezeken kívül már csak egy szelet pirítós és vörös pesto kell egy különleges és gyors vacsorához.
Snidlinggel, egy kis citromhéjjal lesz az igazi ez a pesto, amit aztán egyszerű pirítóson, tésztákon és saláták tetején is tálalhatsz.
Ha szeretitek a kakaós csigát, próbáljátok ki ezt a csokis kalácsot, ami egy kicsit olyan, mintha iskolás kedvencünk családi változata lenne. Jut belőle mindenkinek, és még másnap is finom.
Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak klassz ízekkel tuningolta fel, hanem hasznos hozzávalókkal is.
Egy elmegyógyintézet sötét cellája, a beteg ordít.
Hétvégére pont jók is lesznek!
Ha azt gondolod, hogy semmi, tévedsz.
A quiche jó kis tartalmas francia tojásos étel, aminél nincs is jobb egy késő délelőtti bruchhoz. Úgy hangzik, mint egy nehezen összeállítható étel, pedig valójában nincs vele sok munka, hacsak azt nem számítjuk bele, hogy ki kell várnunk, amíg langyosra hűl. Remekül elrejthetők benne az előző napról maradt hússzeletek is.
Egy kevés hal, sajtszósz és csak félig keményre főtt tojás teszi különlegessé ezt a salátát, amit még tartalmasabbá varázsolhatsz baconnel és avokádóval.
Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.
Vannak napok, amikor az ember simán kivárja egy-egy kalács dupla kelesztési idejét, máskor viszont egyszerűen azonnal kell valami finom. Utóbbi esetekre tökéletes ez az egyszerűen összedobható sütőporos kalács, amit ugyanúgy fűszerezhetsz, vajazhatsz és akár szendvicset is készíthetsz belőle, mintha csak egy foszlós változatot ennél.
Egy magánnyomozó, egy kisstílű tolvaj és egy levágott ujj.
Több oka is lehet annak, ha kifehéredik.
Egy jó kis töltött, gazdag kalács tökéletes lehet vacsorára, és gyors reggeliként is egyszerűen bevethető a tegnapi maradék. Ha a szabadban piknikeznétek vagy kirándulnátok, arra a célra is remek: tartalmas és hidegen is finom, ráadásul ízlés szerint testre szabható a család kedvenceivel.
A húsvéti időszakban talán nem csak mi kísérletezünk a kalácsokkal és tanulunk egyre több ágban fonni és többféleképpen ízesíteni őket. Nem csoda, hogy ennyire szeretjük: az édeskés, foszlós kalács a legtöbb sós fogást is klasszul lekíséri, ahogy egy nagy bögre kávé és tea mellett egy kevés vajjal is tökéletes. Ezen a héten 5 különleges kalács receptjét mutatjuk meg.
Nálunk aszalt barack és vanília került a kalácsokba, amiben az a legjobb, amikor az ember ráharap az édes-savanykás falatokra. Ha mazsola van otthon, azzal készítsd egy kis rummal, ha az aszalt szilvát szereted, forgasd meg mézes fahéjban és abból apríts bele – mindegyik változatban finom lesz.
Nem kell több érv: ez a meleg saláta pont annyira olaszos, mint amennyire alakbarát, így nem kell ürügy ahhoz, hogy akár hetente többször elkészítsd.
A férfi, aki minden mást igen, de a legsúlyosabb dolgot elfeledni nem tudja.
Gondolkodtál már azon, hogy miért rázzuk meg a másik kezét, amikor üdvözüljük?