Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!
A tojásos nokedli egy véletlenül vega kedvencünk, aminek elkészítésével kapcsolatban most nem lehet kifogás: idő is van rá, tavasz is van, liszt is akad a spájzban vagy három mázsa. Tálald friss, tejfölös salátával.
Egy nagy adag házi tésztával, húsgombócokkal, friss fűszerekkel például tökéletes a klasszikus paradicsommártás, aminek hagyományos receptjét te is egyszerűen elkészítheted. Tökéletes a pizzatésztára és finom csípősen, de édesen is.
A mai filmünk Jézus életének egy szeletét mutatja be.
Nemcsak finomak, de nagyon egyszerűek is.
Hullákkal dolgozott és túlélte a forradalmat, miközben megalapozta hírnevét.
Azt is elmondjuk, mit tehetsz ellene.
Az ázsiai evőpálcikák titka.
„És éreztem, ahogy a hangja kiüti a kezemből a kardot.”
Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé.
A zöldborsóleves friss borsóból, hagyományos változatban is finom, főleg, ha egy kevés karalábé és indokolatlan mennyiségű grízgaluska is kerül bele. Ha még egy változatban kipróbálnád, legyen ez a tejszínes verzió.
Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.
Ha nem vagy egy nagy mesterszakács, akkor is könnyen összedobod majd ezt a kukoricás levest, amit egy kis kapor tesz különlegessé. Halas ételek előtt egy kis fűszeres tortillacsipsszel tökéletes.
Gnocchi, kalács, házi tészta – egyik sem ördöngösség.
Bármilyen furcsa, de nem csak a halláshoz van köze.
A házi pizzatészta receptjét már sokszor megosztottuk, de mostanáig nem gondoltunk azokra, akik a bolti, előregyártott pizzalapokban hisznek. Akármelyik csoportba is tartozol, a pizza marinált articsókával, chorizokarikákkal és egy nagy adag sajttal mindenképpen nyerő kombináció.
Idegenekkel van tele a város, de aztán vége lesz mindennek.
Az író hiába próbált, nem tudott megjavulni.
Minden tojásfestéken ott van a leírásban, hogy használjunk ecetet. Ha eddig nem tudtad, miért, ez a cikk neked szól.
Visszatérés a poklok poklába.
Egy nagy adag parmezánnal is tökéletes, de készítheted tökkel, spenótosan, és keverheted paradicsomszósszal, sült baconkockákkal vagy sűrű, tejes mártásokkal is – a gnocchi jó alap minden olaszos ételhez és a legtöbb olyanhoz is, amihez tésztát használnál.
Készítheted olaszosan, de mákkal, grízzel és egy tejszínes, húsos ragu alatt is tökéletes a házi tészta. Egyszerűen, csíkokra vágva tökéletes tagliatelle (széles metélt)lesz a végeredmény.
Mondjuk például mert anélkül lehet, hogy nem is lenne gyümölcs a fán.
Ne csak kakaó mellett, vajasan próbáld ki a kalácsot, kóstold meg sonkával, salátával és néhány vékony szelet ementálival is. Az édeskés tészta még finomabb egy nagy szelet sült, hagyományos érlelésű sonkával.
Csak csíkozz fel mellé néhány szelet húst, vágj össze zöldségeket, keverj egy kis fokhagymás-joghurtos öntetet, és máris kész a házi gírosz, amit a család minden tagja a saját ízlése szerint tölthet meg.