A nokedli mindenféle ragu és pörkölt mellett finom, de tojásosan, káposztásan, sült hagymával, lecsó mellé, spenóttal és más zöldségekkel is érdemes kipróbálnod.
Borzalmak és traumák, életnagyságban.
Nem minden olyan szenvedélyes, mint amilyennek látszik.
Orbán Katalin, a szalon tulajdonosa országos mozgalmat indított újtára.
Az öblítőszeres használat a régi és új mosogatógépekkel is szebb eredményt hozott.
A velouté pontos receptje attól függ, milyen ételhez használod: halakhoz hal-, szárnyashoz szárnyas-, sertéshez sertésalaplé illik. Az elkészült mártást csőben sült ételekhez és más mártások alapjaként is tökéletes.
A bezártságban több idő marad új dolgokat tanulni, így ezen a héten az öt alapmártás receptjét hoztuk el. Mindegyiket többféle ételhez felhasználhatod, legtöbbjükből pedig egy-két extra alapanyaggal más, ismert szószokat is összedobhatsz.
Jó, hát ajánlhatnánk utazáshoz, vendégvárónak és iskolába, de egyrészt mi is szeretünk finomakat nassolni otthon, másrészt pedig ezekre is lesz lehetőség néhány hónap múlva. Addig is jó, ha kigyakorlod ezt a klassz és egyszerű kekszet, amit a gyerekek is jó eséllyel szívesen gyurmáznak majd.
A spenót és a füstölt sajt klasszul összeillenek, ennek bizonyítéka ez a gyors, tésztás étel is, amit tálaláskor bébispenót-levelekkel, rukkolával és friss koktélparadicsommal is összefogathatsz, így langyos tésztasaláta készülhet belőle.
„Látlak téged.”
Avagy nem mindegy, hogy mibe tunkolod a sült krumplidat.
Nem azért, mert valaki megbuherálta.
A medvehagyma friss, pikáns aromája mellett nincs is jobb, mint néhány falat camembert sajt, körte és egy kis szilvás öntet. Ha hedonista módban vagy, sült baconkockákkal hintsd meg a tetejét, a kiolvadt szalonnazsírt pedig az öntethez használd fel!
Na jó, hát az olvadt sajtot ki ne szeretné? Ha legszívesebben te is mindenre reszelnél egy adagot, tedd meg ezzel a jó kis gombás-rozmaringos tésztával, amit mi tálaláskor egy fél biocitrom héjával dobtunk fel.
Lehet-e a mérhetetlen fájdalomra gyógyírt találni?
Ne aggódj, nem a mosogatószer maradt a serpenyőben.
A majonézes burgonyasalátánál nincs is jobb alap a konyhai kreativitás kibontakoztatásához: ahogy egy nagy adag gránátalma, úgy egy csokor friss, apróra vágott medvehagyma is jól áll neki.
Ha van otthon egy lelkes tízéves, talán még ő is szívesen összedobja ezt az egyszerű, kicsit mediterrán hangulatú ételt, amivel csak annyi dolgod van, hogy a kifőtt tésztával elkeversz minden hozzávalót. Ha még ezt is tovább fokoznád, egy kevés parmezánnal és zöld borssal küldd meg a tetejét.
Velük nem érdemes ujjat húznod.
Tudod, hogy az ómega-3-nak mennyi pozitív egészségi hatása van, ugye?
És azoknak, akik leginkább a kóstolásban jók. Tedd magad próbára!
Több módszer is van, a környezetbaráttól az elég rosszul hangzó oldószeres megoldásig.
Csak dobd össze a tojáskrémet ugyanúgy, ahogy szoktad, és tedd még finomabbá egy adag medvehagymával. Ha melegen jobban szereted, egy adag sült hagymával és füstölt sajttal grillezd néhány szelet kenyéren.
A röszti egy jó kis gyors, költséghatékony étel, amit általában mindenki szeret, aki a krumplit, a lángost, a palacsintát és a klassz, hideg tejfölt a tetején. Medvehagymával és hús nélkül gyors vega vacsora lesz belőle.
Egy jó kis tésztás recept, amit percek alatt összedobsz akkor is, ha még sohasem jártál a konyhában, maximum a hűtő és a mikró környékén.