Fehér húsok és akár halak mellett is nagyon finom ez a saláta, aminek ráadásul a színe is gyönyörű lesz. Friss bazsalikommal a tetején még finomabb.
A coleslaw hagyományos változatban is remek, de még finomabb céklásan, amivel ráadásul egészségesebb is.
A múlt héten már gyúrtunk elég pitetésztát, most levelessel dobunk össze néhány finomságot, amikből remek, hétköznapi vacsora lesz.
A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.
Bármelyik kedvenc sajtoddal működik, és ha nincs kedved tésztát gyúrni, fogj egy csomag levelest és azzal dobd össze!
Nálunk rozmaringos változatban került az asztalra, de ha igazán bírod a különlegességeket, egyszer próbáld ki a vaníliás-borsosat is.
Valamiért ez a remek gombás fogás nagyon finom néhány karika fekete olívával és pár apró kockára vágott, aszalt paradicsommal. A kesernyés és édeskés ízek klasszul kiegészítik az erdei gombák aromáját.
Legyen szó néhány kekszfalatka tetején előételként vagy vendégváróként, esetleg tésztaszószként tálalva, az édeskés cékla a kecskesajttal örök és kikezdhetetlen barátságban van.
Még egy céklás hummuszt hoztunk az őszi napokra, most egy kicsit édes változatban, barna cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel bolondítottuk meg. Ez a verzió remek uborka és zellerszár mellé, de egy kis joghurttal és olajjal tökéletes salátaöntet válhat belőle.
Hatalmas méretű portobello gombafejek tökéletesek ehhez a fogáshoz, amit húsevőknek köretként, vegetáriánusoknak főételként is tálalhatsz.
Boncza Berta Ady előtti élete sokkal izgalmasabb volt, mint hittük.
Sült burgonya mellett, zöldségekhez, vagy akár a reggeli pirítóson is finom lesz ez a céklás-balzsamecetes változat, amit köménnyel és rozmaringgal ízesítettünk.
Nem kell hozzá túl sok összetevő, mégis egész évben nyári hangulatot idéz ez a remek pite, ami nálunk mindig egy nagy adag fehérjehabbal a tetején kerül az asztalra. Főzött krémmel és kezdők számára pudinggal készítve is tökéletes lesz.
Egy ennyire különleges fogás mellé elég egy jó vajas burgonyapüré vagy párolt rizs.
Mi azért még erőltetnénk egy kicsit a nyári hangulatot, ezért hoztunk erre a hétvégére még egy adag nyári hangulatú fogást.
A két különböző textúrától az egész még izgalmasabb lesz.
Egy remek őszi fogás következik, ami előételként, könnyű vacsoraként, vagy akár egy szelet grillezett karaj mellett is kiválóan megállja a helyét.
Ha egy kis egzotikus hangulatra vágysz, és valami újat próbálnál ki az almás pite után, készítsd el ezt a kókuszos változatot.
Ha már unod a húsos változatot, mégis jólesne egy remek szendvics, ezt a csípős hamburgert próbáld ki!
Érik a szilva, és ha gombócból volt már néhányszor a héten, adunk néhány tippet, mire érdemes felhasználnod az egyik legfinomabb őszi gyümölcsöt.
Egy nagy adag bazsalikom és frissen reszelt parmezán lesz a titka ennek a fogásnak, amibe ha épp van otthon, egy kevés marinált articsóka is remekül illik.
Gombászás a Bükkben, a Szárnyaidon című dal és egy fotó a múltból e heti kedvenceink.
Csak egy kis keverés-kavarás, egy nagyon kevés gyúrás, és máris kész ez a remek pite, ami a vaníliától és egy kevés rumtól lett még finomabb.
Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.
Inspiráló, varázslatos és szeretettel teli filmek a hétvégére.