Krémes rizsleves – rengeteg friss zöldséggel a legfinomabb

Ne csak köretként gondolj a rizsre – desszerteket és akár egy jó levest is készíthetsz belőle. Ez a gyors változat nálunk egy kevés tejszínnel, citrommal, tárkonnyal és friss, napon szárított sonkaszeletekkel készült.

Friss petrezselyemmel tálald.
Friss petrezselyemmel tálald.Fotó: kajakiki

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 zacskó gyorsrizs megfőzve
  • 4 deci alaplé
  • 3 deci mandulatej
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 bögre erdeigomba-keverék
  • aszalt szilva apróra vágva (elhagyható)
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 tk. vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a fokhagymát és a gombát, majd kis lángon puhítsd fedő alatt néhány percig. Ezek után öntsd fel az alaplével, majd ha felforrósodott, mehet hozzá a rizs, a mandulatej és sorban a többi hozzávaló. Vajas pirítóssal tálalva a legfinomabb. Ha krémesebbre szeretnéd, egy teáskanál étkezési keményítővel sűrítsd be. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Karfiol-gesztenye leves: tökéletes az ünnepi asztalon is

Ha még izgalmasabb végeredményre vágysz, néhány szem aszalt vörös áfonyával dobd fel ezt a különleges levest. Ha a karfiol helyett kevésbé aromás zöldséget választanál, burgonyával készítsd el.

2020. november19., 06:24

Izgalmas ünnepi finomság: narancsos étcsokoládé-leves

Narancslikőrös habbal és egy szelet brownie-val lesz igazán finom ez a levesnek álcázott desszert. Ha a család édesszájú, miért választanátok mást az ünnepi sült elé?

2020. december14., 06:04

Ez a toszkán virslis-kolbászos leves nyaralás nélkül is nyári hangulatba hoz

Csak dobj bele minden maradék zöldséget, amit otthon találsz, adj hozzá olasz fűszereket, és tálald néhány sajttal összeolvasztott bagettszelettel. Tökéletesen kivált egy vacsorát.

január1., 06:04

Ehhez a zöldséges kuszkuszhoz egy kevés szarvasgombaolaj is jól illik

Csak egy gyors zöldségragu, egy nagy bögre kuszkusz és izgalmas, szarvasgombás olaj, és nem egészen fél óra alatt készíthetsz gyors, életmódváltó vacsorát. Ha húst is sütnél mellé, egy-egy adag rozmaringos-fokhagymás báránysült lesz a legtökéletesebb választás.

január13., 06:04

Fahéjas bulgurral töltött paradicsomok – előételként és köretként is remek

Ha egy kevés sajtot is olvasztasz a tetejére és pirítóssal tálalod, remek vega vacsora lesz a végeredmény. A fahéjtól egy kicsit még egzotikusabb hangulata lesz, és ha szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-csilit sem érdemes kihagynod belőle.

január14., 06:04

Csirkével és articsókával készül egyik kedvenc őszi levesünk

Nagy kedvencünk az articsóka, amit pizzák tetején és tésztaételek hozzávalójaként is próbáltunk már. Levesben is finom, főleg ebben a gyors, csirkehúsos változatban.

2020. november15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.