Krémes rizsleves – rengeteg friss zöldséggel a legfinomabb

Ne csak köretként gondolj a rizsre – desszerteket és akár egy jó levest is készíthetsz belőle. Ez a gyors változat nálunk egy kevés tejszínnel, citrommal, tárkonnyal és friss, napon szárított sonkaszeletekkel készült.

Friss petrezselyemmel tálald.
Friss petrezselyemmel tálald.kajakiki

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 zacskó gyorsrizs megfőzve
  • 4 deci alaplé
  • 3 deci mandulatej
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 bögre erdeigomba-keverék
  • aszalt szilva apróra vágva (elhagyható)
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 tk. vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a fokhagymát és a gombát, majd kis lángon puhítsd fedő alatt néhány percig. Ezek után öntsd fel az alaplével, majd ha felforrósodott, mehet hozzá a rizs, a mandulatej és sorban a többi hozzávaló. Vajas pirítóssal tálalva a legfinomabb. Ha krémesebbre szeretnéd, egy teáskanál étkezési keményítővel sűrítsd be. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára 7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2022. január4., 06:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

2021. október31., 06:20

Ez a remek olasz, húsos raguleves akár önálló fogásként is megállja a helyét

Egy jó desszert mellette éppen elég, mondjuk egy sütőtökös krémmel és Amarettoval készült tiramisu, így a főfogás akár ki is maradhat. Ez a leves remekül laktat, főleg, ha egy nagy adag fokhagymás-fűszervajas kenyér is kerül mellé.

2021. október30., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek