Csirkével és articsókával készül egyik kedvenc őszi levesünk

Nagy kedvencünk az articsóka, amit pizzák tetején és tésztaételek hozzávalójaként is próbáltunk már. Levesben is finom, főleg ebben a gyors, csirkehúsos változatban.

Zöldborsó és csemegekukorica is mehet bele.
Zöldborsó és csemegekukorica is mehet bele.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 deci csirkealaplé
  • 1 deci tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy marék friss spenót
  • 20 deka marinált articsóka kissé felszeletelve
  • ízlés szerint só, bors
  • néhány csepp citromlé
  • 1 nagy evőkanál frissen reszelt parmezán
  • 15 deka főtt csirkemell
  • 1 darab zellerszár apróra vágva
  • 1 darab répa felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

Gyors változatban alapléből és maradék hússzeletekből készül ez a fogás, de ha van időd, akár egy külön adag csirkelevest is készíthetsz hozzá. Forrósítsd fel az alaplevet, puhítsd meg benne kissé a répát, majd egyszerűen add hozzá a tejszínt, fokhagymát, parmezánt, zellert, articsókát, és ízesítsd sóval, borssal és egy kevés citromlével. A friss spenótot a legvégén add hozzá, majd a felcsíkozott hússzeletekkel a tetején tálald.

kapcsolódó 7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Extra gyors bolognai pásztorpite – kedvenc bolognai ragunk új ruhában

Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.

július28., 10:24

Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

július28., 12:52

Szójaszósszal pirított füstölt tofu mézes, grillezett gyümölcsökkel

Ki mondta, hogy egy húsmentes fogás nem lehet igazán finom? Muszáj vitatkoznunk, és van egy jó érvünk is: ez az a gyors vega ebéd, amit a húsimádók is szeretni fognak.

július24., 11:24

Te is imádod az olasz konyhát? Készíts tortellinilevest friss bazsalikommal a tetején

Egy nagy adag reszelt parmezán sem hiányozhat ennek a levesnek a tetejéről, és ha még egészségesebbre készítenéd, a legvégén apróra vágott, hámozott paradicsomot és egy kevés felkockázott zellerszárat is adj hozzá.

május23., 10:24

Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

május12., 12:52

Fűszeres-őszibarackos kevert süti nyárra – egy kis karamellszósz teszi igazán érdekessé

A karamellhez elég, ha kis lángon melegítesz néhány evőkanál cukrot, és ha aranybarna, akkor egy kevés sót, vajat és tejszínt adsz hozzá. Létezik ennél egyszerűbb és finomabb öntet?

július24., 12:52

Mustra