Csirkével és articsókával készül egyik kedvenc őszi levesünk

Nagy kedvencünk az articsóka, amit pizzák tetején és tésztaételek hozzávalójaként is próbáltunk már. Levesben is finom, főleg ebben a gyors, csirkehúsos változatban.

Zöldborsó és csemegekukorica is mehet bele.
Zöldborsó és csemegekukorica is mehet bele.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 deci csirkealaplé
  • 1 deci tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy marék friss spenót
  • 20 deka marinált articsóka kissé felszeletelve
  • ízlés szerint só, bors
  • néhány csepp citromlé
  • 1 nagy evőkanál frissen reszelt parmezán
  • 15 deka főtt csirkemell
  • 1 darab zellerszár apróra vágva
  • 1 darab répa felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

Gyors változatban alapléből és maradék hússzeletekből készül ez a fogás, de ha van időd, akár egy külön adag csirkelevest is készíthetsz hozzá. Forrósítsd fel az alaplevet, puhítsd meg benne kissé a répát, majd egyszerűen add hozzá a tejszínt, fokhagymát, parmezánt, zellert, articsókát, és ízesítsd sóval, borssal és egy kevés citromlével. A friss spenótot a legvégén add hozzá, majd a felcsíkozott hússzeletekkel a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek