Ezek a klassz tésztaételek csak néhány különleges összetevőből állnak

Olyan recepteket gyűjtöttünk egybe, amik megmentik a napot, amikor csak egy gyors vacsorára van idő, mégis szeretnél valami különlegeset a bolognain és a tejszínes-sonkáson túl.

A tökéletes házi, gyúrt tésztához nincs más dolgod, csak egy nagy bögre liszthez 2 tojást és egy kevés olívaolajat adni – ebből két adag tészta lesz. Csak nyújtsd ki extra vékonyra, vágd csíkokra és főzd meg lobogó, sós vízben a friss tagliatellét. Ha csak egy kevés szarvasgombaolajjal és friss mozzarellával tálalod, akkor is tökéletes, de a parmezános-vajas-fügés változatban sem fogsz csalódni. És van még ezeken kívül is néhány tippünk, már mutatjuk is, mik azok!

Ha csak egy kis adag garnéla van otthon, érdemes salátákban, levesek közepén vagy egy-egy ilyen klassz tésztaételben felhasználnod. Akárcsak a húsokat és halakat, mindig olvaszd ki, mielőtt hőkezelnéd. 

Fontos az egészség, szeretnénk is egy kicsit több brokkolit enni, de párolva azért nem a legnagyobb élmény. Annál finomabb viszont ropogósra pirított mandulával egy jó házi tésztával tálalva!

Nyilván el lehet pusztítani egy rúd házikolbászt néhány nap alatt, de ha óvatosabban bánnál az egészségesnek annyira nem mondható alapanyaggal, ízesítsd inkább vele a salátákat vagy az olyan finom tésztákat, mint ez itt! 

A cikk az ajánló után folytatódik

A KEVESEBB TÖBB. A MENTES JOBB. – MEGJELENT MENTES ANYU SZAKÁCSKÖNYVE

 

„Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás. Ezt a lányaim mellett megtanultam. Ebbe a kötetbe olyan recepteket válogattam, amelyekből akár többhetes menü is összeállítható, gyorsan elkészíthető, így bőven jut idő a családra is. A könyvvel elsősorban a sorstárs mentes anyukák életét szeretném megkönnyíteni, de mindenki sok hasznos ötletet meríthet belőle."

Nemes Dóra újságíró, a Dívány szerzője, a Mentes Anyu megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Mentes receptekkel először „csak” meggyőződésből kísérletezett, majd a családban felbukkanó inzulinrezisztencia és gluténérzékenység óta kötelezően és elszántan foglalkozik.

Mentes Anyu szakácskönyve ide kattintva már rendelhető!

Promóció

Ha a sonka egy érett, szárított változat, semmiképpen ne hőkezeld, csak vágd vékony csíkokra és tálald egy gyors tészta tetején!

Vajon miért ne készíthetnénk akár ősszel is ezt a jó kis halas tésztát, hogy megidézzük a legforróbb hónapokat? 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.