Idézd meg a mexikói hangulatot, dobj össze egy gyors tamalét!

A tamale eredetileg a mexikói bevándorlók népszerű és különleges fogása volt, ami legtöbbször kukoricacsuhéba töltött húst takart zöldségekkel, esetleg sajttal. A nyers kukoricacsuhéba vízzel elkevert speciális kukoricalisztet, masa harinát kennek, ebbe megy a töltelék, majd feltekerik és megfőzik. Nálunk ennek egy kicsit könnyebben összedobható, piteváltozata készült el.

Ha langyosra hűlt, bontsd ki és már fogyasztható is.
Ha langyosra hűlt, bontsd ki és már fogyasztható is.MiguelMalo

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka darált marhahús
  • 3 darab hámozott paradicsom
  • 10 deka főtt feketebab
  • 10 deka csemegekukorica
  • ízlés szerint só, bors, kömény, füstöltpaprika-por, csili
  • 50 deka masa harina vagy finom kukoricaliszt
  • 20 deka vaj vagy zsír
  • 1 kiseb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zsiradékot és a lisztet tedd félre. Egy kevés olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a húst, és ha kifehéredett, a többi hozzávalót. Adj még neki öt percet, ízesítsd és tedd félre a keveréket. 

A lisztet a felolvasztott vajjal és 5 deci vízzel vagy alaplével keverd el, hogy tésztaszerű masszát kapj. A gőzöléshez használt héj vagy levél közepére kanalazz egy-egy nagy kanál tésztát, a közepébe tedd a ragut, majd zárd össze jól a széleit, és gőzöld 45 percen át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek