Idézd meg a mexikói hangulatot, dobj össze egy gyors tamalét!

A tamale eredetileg a mexikói bevándorlók népszerű és különleges fogása volt, ami legtöbbször kukoricacsuhéba töltött húst takart zöldségekkel, esetleg sajttal. A nyers kukoricacsuhéba vízzel elkevert speciális kukoricalisztet, masa harinát kennek, ebbe megy a töltelék, majd feltekerik és megfőzik. Nálunk ennek egy kicsit könnyebben összedobható, piteváltozata készült el.

Ha langyosra hűlt, bontsd ki és már fogyasztható is.
Ha langyosra hűlt, bontsd ki és már fogyasztható is.MiguelMalo

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 deka darált marhahús
  • 3 darab hámozott paradicsom
  • 10 deka főtt feketebab
  • 10 deka csemegekukorica
  • ízlés szerint só, bors, kömény, füstöltpaprika-por, csili
  • 50 deka masa harina vagy finom kukoricaliszt
  • 20 deka vaj vagy zsír
  • 1 kiseb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zsiradékot és a lisztet tedd félre. Egy kevés olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a húst, és ha kifehéredett, a többi hozzávalót. Adj még neki öt percet, ízesítsd és tedd félre a keveréket. 

A lisztet a felolvasztott vajjal és 5 deci vízzel vagy alaplével keverd el, hogy tésztaszerű masszát kapj. A gőzöléshez használt héj vagy levél közepére kanalazz egy-egy nagy kanál tésztát, a közepébe tedd a ragut, majd zárd össze jól a széleit, és gőzöld 45 percen át. 

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Pakisztáni fűszeres burgonya: vegáknak tejföllel, húsevőknek köretként tálald!

Még egy burgonyás fogás, amire aztán senki nem foghatja rá, hogy unalmas, hiszen nem megszokott módon, hagymásan vagy paprikásan készül, hanem egy kicsit csípős, keleti változatban.

szeptember18., 10:44

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

szeptember18., 10:24

Céklaszószos tészta fetamorzsákkal – a tökéletes őszi vacsora pillanatok alatt

Szeretjük a céklát köretként, de ha már lassan itt a szezonja, miért ne tehetnénk süteményekbe vagy ilyen remek, tésztás fogásokba. Ha húsosan készítenéd, sült csirkemellcsíkokkal vagy baconkockákkal dobd fel.

szeptember17., 10:24

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

Mustra