Ez itt a Buñuelos, a spanyolok isteni és gyors desszertje!

A Buñuelos egy spanyol édesség, lényegében egy olajban sült, élesztős tészta, amit gyakran ízesítenek ánizzsal és mellette valamilyen édes öntettel. A Buñuelos sokféle lehet, akár édes vagy sós változatban is készülhet, és ha fagyasztott csokikrémet töltesz bele, olvadósra sül a belsejében. Latin-Amerikában a buñuelókat a szerencse jelképének tekintik, ezért úgy tűnik, kötelező lesz felvenni az étlapra legkésőbb szilveszter körül.

Golyók és kis palacsinták is lehetnek belőlük.
Golyók és kis palacsinták is lehetnek belőlük.Fotó: Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 300 g liszt
  • 1 ek. porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás enyhén felverve
  • 1 tk. sütőpor
  • 15 g olvasztott vaj
  • fahéjas cukor a forgatáshoz
  • 130 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverd el alaposan, majd mehet hozzá a tojás, vanília és a vaj, majd annyi víz, amennyit felvesz, amíg sima tészta lesz. Hagyd pihenni 30 percig, szaggasd kis palacsintákra, és süsd ki néhány perc alatt a fánkokat forró olajban. Fahéjas cukorba forgatva, de lekvárral vagy mangóraguval is nagyon finom. 

Még több recept

Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

november22., 06:04

Készíts karácsonyra gesztenyés kekszet mandarinnal!

Az ünnepi lakomák után másnap reggel nem is kell más, csak egy nagy adag tejeskávé vagy matcha latte és néhány falat ezekből a kekszekből. Ha egészségesebb változatban készítenéd, zabliszttel és kedvenc édesítőddel dobd össze.

november20., 06:24

Ezt a mézeskalács-sajttortát a tél minden napján falnánk

Talán csak egy kis narancsos-narancslikőrös tejszínhab teheti még tökéletesebbé ezt a desszertet, ami ünnepi édességként is tökéletes, ha idén nem a hagyományosakban gondolkodsz.

november21., 06:24

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

november21., 06:24

Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

november19., 06:24

Próbáltad már a pulykasültet naranccsal és csilivel?

Ha még pikánsabbá tennéd, készíts narancsszörpből, olvasztott vajjal, narancslével és narancshéjjal egy enyhén sós mázat hozzá, majd kenegesd meg vele, ha elkészült, és szórd meg kissé összetört csilipelyhekkel.

november20., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.