Ez itt a Buñuelos, a spanyolok isteni és gyors desszertje!

A Buñuelos egy spanyol édesség, lényegében egy olajban sült, élesztős tészta, amit gyakran ízesítenek ánizzsal és mellette valamilyen édes öntettel. A Buñuelos sokféle lehet, akár édes vagy sós változatban is készülhet, és ha fagyasztott csokikrémet töltesz bele, olvadósra sül a belsejében. Latin-Amerikában a buñuelókat a szerencse jelképének tekintik, ezért úgy tűnik, kötelező lesz felvenni az étlapra legkésőbb szilveszter körül.

Golyók és kis palacsinták is lehetnek belőlük.
Golyók és kis palacsinták is lehetnek belőlük.Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 300 g liszt
  • 1 ek. porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás enyhén felverve
  • 1 tk. sütőpor
  • 15 g olvasztott vaj
  • fahéjas cukor a forgatáshoz
  • 130 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverd el alaposan, majd mehet hozzá a tojás, vanília és a vaj, majd annyi víz, amennyit felvesz, amíg sima tészta lesz. Hagyd pihenni 30 percig, szaggasd kis palacsintákra, és süsd ki néhány perc alatt a fánkokat forró olajban. Fahéjas cukorba forgatva, de lekvárral vagy mangóraguval is nagyon finom. 

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

július31., 12:52

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

július30., 10:44

Extra gyors bolognai pásztorpite – kedvenc bolognai ragunk új ruhában

Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.

július28., 10:24

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Mustra