Ez itt a Buñuelos, a spanyolok isteni és gyors desszertje!

A Buñuelos egy spanyol édesség, lényegében egy olajban sült, élesztős tészta, amit gyakran ízesítenek ánizzsal és mellette valamilyen édes öntettel. A Buñuelos sokféle lehet, akár édes vagy sós változatban is készülhet, és ha fagyasztott csokikrémet töltesz bele, olvadósra sül a belsejében. Latin-Amerikában a buñuelókat a szerencse jelképének tekintik, ezért úgy tűnik, kötelező lesz felvenni az étlapra legkésőbb szilveszter körül.

Golyók és kis palacsinták is lehetnek belőlük.
Golyók és kis palacsinták is lehetnek belőlük.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • 300 g liszt
  • 1 ek. porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás enyhén felverve
  • 1 tk. sütőpor
  • 15 g olvasztott vaj
  • fahéjas cukor a forgatáshoz
  • 130 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverd el alaposan, majd mehet hozzá a tojás, vanília és a vaj, majd annyi víz, amennyit felvesz, amíg sima tészta lesz. Hagyd pihenni 30 percig, szaggasd kis palacsintákra, és süsd ki néhány perc alatt a fánkokat forró olajban. Fahéjas cukorba forgatva, de lekvárral vagy mangóraguval is nagyon finom. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek