Ez itt a Buñuelos, a spanyolok isteni és gyors desszertje!

A Buñuelos egy spanyol édesség, lényegében egy olajban sült, élesztős tészta, amit gyakran ízesítenek ánizzsal és mellette valamilyen édes öntettel. A Buñuelos sokféle lehet, akár édes vagy sós változatban is készülhet, és ha fagyasztott csokikrémet töltesz bele, olvadósra sül a belsejében. Latin-Amerikában a buñuelókat a szerencse jelképének tekintik, ezért úgy tűnik, kötelező lesz felvenni az étlapra legkésőbb szilveszter körül.

Golyók és kis palacsinták is lehetnek belőlük.
Golyók és kis palacsinták is lehetnek belőlük.Fotó: Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 300 g liszt
  • 1 ek. porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás enyhén felverve
  • 1 tk. sütőpor
  • 15 g olvasztott vaj
  • fahéjas cukor a forgatáshoz
  • 130 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverd el alaposan, majd mehet hozzá a tojás, vanília és a vaj, majd annyi víz, amennyit felvesz, amíg sima tészta lesz. Hagyd pihenni 30 percig, szaggasd kis palacsintákra, és süsd ki néhány perc alatt a fánkokat forró olajban. Fahéjas cukorba forgatva, de lekvárral vagy mangóraguval is nagyon finom. 

Még több recept

Ha nem félsz, hogy rákattansz, ezt az epres-mandulás tiramisut érdemes összedobnod

Ha az eperzsákmány nem lett éppen a legtökéletesebb, legédesebb, akkor rétegezés előtt egy kevés eperszörppel vagy eperlekvárral keverd el a megvásárolt adagot, így még finomabb lesz a desszerted. Ha egy kis mandulalikőrt is adsz hozzá, sokkal izgalmasabbá varázsolhatod.

május2., 12:52

A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

május3., 12:52

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Vegán feketebab-enchilada – fűszeres és egészséges vacsora

Hús éppen nincs benne, de egy rakás finomság viszont igen, amiket annyira szeretünk, hogy simán elfelejtjük, hogy a vacsoránkért ezúttal nem pusztult el egy állat sem. Növényi tejföllel és frissen készült guacamoléval a tetején a legfinomabb.

2020. november6., 06:04

Ez a kéksajtos zöldborsópogácsa remek szendvicsekben és sült krumpli mellett is

Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával a füstöltpaprika-porral.

május6., 10:44

Reggelizz úgy, mint a mexikóiak, készíts egy adag migast!

Mexikó különböző területein a migas egy hagyományos reggeli étel, ami kukoricatortilla-csíkokat tartalmaz, amelyeket serpenyőben vagy rácson sütnek ropogósra. Tojást adnak hozzá, így egy rántotta-sült tortilla keveréket állítanak elő. Ez egy klassz maradékmentő fogás, amihez a korábbi étkezésekből megmaradt edzett kukoricatortillákat használják fel.

2020. november5., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.