Jöhet egy gazdag, fűszeres indiai hangulatú leves vacsorára?

Friss, zöldséges, fűszeres és laktató, garantáltan nem lesz hónap, hogy ne kerüljön nálunk az asztalra. Forrón egy frissen készült csapati és zöldfűszeres-joghurtos mártogatós mellett a legjobb.

Hideg joghurttal tálald.
Hideg joghurttal tálald.Fotó: Deepak Verma

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 g vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 közepes darab répa
  • 2 darab zellerszár
  • 1 darab édesburgonya
  • 1 darab alma összevágva
  • ízlés szerint currypor, só, bors, friss koriander, garam masala fűszerkeverék
  • 1 liter alaplé
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 2 ek. mangócsatni
  • 100 g joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymákat, közben vágd apróra a zöldségeket. 5 perc után öntsd fel az alaplével, majd főzd puhára a zöldségeket a csatnival és paradicsompürével ízesítve. Fűszerezd, majd pürésítsd és öntsd fel annyi vízzel, amennyit igényel. Tálald a hideg joghurttal és friss korianderrel. 

Ez a fűszeres, indiai burgonyaragu vega főétel és szuper köret is lehet
Ez a fűszeres, indiai burgonyaragu vega főétel és szuper köret is lehet

Szereted a fűszeres indiai ételeket? Akkor imádni fogod ezt a burgonyát, ami egy kanál joghurttal a tetején az igazi.

Tovább »

Még több recept

Mézes-fokhagymás karaj – egy adag nektarinos rukkolasaláta mellett lesz tökéletes

Ha te is gyakran sütsz és főzöl karajjal, figyeld e heti receptjeinket, amik között jó néhány izgalmas receptet találsz. Ez a mézes-fokhagymás csípősen a legfinomabb, és ha az idő is megengedi, legszívesebben a grillen készítjük el.

május10., 10:24

San Francisco-karaj – jó sok mázzal és friss zöldhagymával a tetején szeretjük a legjobban

Egy kis adag sült hagymás krumplipüré mellett lesz igazán tökéletes ez a sült, ha pedig valamivel egészségesebb változatban készítenéd, egy nagy adag coleslaw mellett tálald.

május11., 12:52

Pestóval töltött csirkemell – olasz hangulatban még finomabb

Ha igazán finom végeredményt szeretnél, ne hagyd ki a tetejéről a parmezánforgácsokat sem. Ezt a fogást mi a legegyszerűbb jégsalátakörettel szeretjük a legjobban, amit kenyérkockákkal és cézáröntettel szoktunk feldobni.

május10., 12:52

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

május15., 10:24

Csirke citrommal és kakukkfűvel – diétás, mégis izgalmas fogás lesz a végeredmény

Ha éppen nem számolod a kalóriákat, egy nagy adag házi, gyúrt tésztát készíts mellé mascarponéval, citrommal, ricottával és egy adag pecorino sajttal a tetején.

május14., 12:52

Karaj savanyú káposztával, jó borsosan – még egy tipp a legnépszerűbb húsféle felhasználására

Tört burgonyával vagy majonézes krumplisalátával szeretjük a legjobban tálalni ezt a fogást, ami után garantált a kajakóma. Ha elkerülnéd, snidlinggel és jó sok paradicsomból készíts mellé salátát, fehérborecettel ízesítve.

május13., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.