Mennyire ismered a leghíresebb festményeket? Kvízünkből kiderül!

Vannak, akik számára a világ legismertebb festményei elsősorban bakancslistás célpontok: Firenzébe utazva a Vénusz születését, Amszterdamban Van Gogh munkáit kell csekkolni. Pipa! Mások ugyanakkor órákat elbámészkodnak egy-egy teremben, vagy művészeti albumot lapozgatnak, hogy a legapróbb részleteket is felfedezzék a képeken.

Kicsit sem hibáztatunk, ha az első csoportba tartozol, de ez a kvíz inkább azoknak szól, akik nem sajnálják az időt, hogy valóban elmélyedjenek egy-egy műalkotásban. Kérdéssorunkban ugyanis ismert festményekkel kapcsolatban kérdezünk, csupa olyasmit, ami a felületes szemlélő figyelmét könnyen elkerüli. Mi van egy-egy ironikus alakról készült kép hátterében? Milyen színű drapéria látszik a képen? És mi van a felső sarokban?

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.