Az édes banáncobbler ízét egy adag savanykás fekete ribizli dobja fel

Áfonyával, ribizlivel és fekete ribizlivel is készülhet ez a süti, a lényeg, hogy a sült banán édes ízét kiegészítse valamilyen savanykás gyümölcs.

Annak érdekében, hogy az ízek harmóniája még tökéletesebb legyen, ennek a sütinek a tésztáját egy kicsit több sóval készítettük. Így már majdnem minden ízből akad benne a tökéletes egyensúly kedvéért.

A banán és a savanykás fekete ribizli tökéletes páros.
A banán és a savanykás fekete ribizli tökéletes páros.Fotó: krblokhin

Hozzávalók:

A gyümölcsös réteghez:

  • 30 deka banán összevágva
  • 20 deka fekete ribizli
  • 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
  • 1 púpozott evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja

A tésztához

  • 1 csapott teáskanál
  • 25 deka liszt
  • barna cukor a tetejére
  • 5 deka cukor
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 darab tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze a gyümölcsöket a keményítővel, a cukorral, a sóval és a citromlével, majd öntsd egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára.

A tésztához keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá az ízesítőket, a sütőport és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. A tetejét sütés előtt barna cukorral is szórd meg. Langyosan, egy adag gyümölcsfagyival a legfinomabb. 

Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek
Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek

Mindkettőben közös a saját levében, pici cukorral karamellizálódó gyümölcs. Az egyikre morzsa kerül, a másikra tészta. Gyors, gyümölcsös, finom.

Tovább »

Még több recept

A meggyes-diós cobblert összerakni annyira egyszerű, hogy akár az első sütid is lehet

Nem a legszebben tálalható sütik a cobblerek, de egyrészt kit érdekel, másrészt még egy ok arra, hogy egy nagy adag tejszínnel és pirított dióval borítsuk be a nem tökéletesen szeletelt adagokat.

július3., 06:04

Csirkemelles szendvics olívás fetakrémmel – hamburger görög hangulatban

Minden hamburger és szendvics tökéletes fogás akkor, ha az ember kísérletező kedvű és kreatív hangulatban van. Ebbe a görög változatba nálunk egy kis csokor, apróra vágott citromfű is került.

augusztus5., 06:04

Hideg, mediterrán joghurtleves – ennél bevetheted a kedvenc fűszereid

Ez a viszonylag semleges leves remek alap ahhoz, hogy bevesd a kedvenc zöldségeid és fűszereid. Tálalhatod langyos, balzsamecetes paradicsomraguval, rózsaborssal és zsályával, de akár különleges olajokkal és magvakkal is.

augusztus1., 06:04

Nyári narancsos Túró Rudi – a házi változat még finomabb

Ebbe a Rudiba citrusos aromákat kevertünk, hogy még inkább nyári hangulata legyen.

július30., 06:04

Sárgabarackos-mandulás cobbler – akár egy mandulalikőr is elfér benne

Ha gyerek- és felnőttbarát verzióban egyszerre készítenéd, a mandulalikőrből csak a mellé kínált, frissen felvert tejszínbe kerüljön egy-két evőkanálnyi.

július2., 06:04

Ez a hideg, kurkumás-mézes dinnyeleves egy nehezebb főétel előtt és után is tökéletes

Jól megy hozzá egy adag mentaszirupos mascarpone, de citrusokkal elkevert tejszínhabbal sem tévedhetsz nagyot.

augusztus5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.