Az édes banáncobbler ízét egy adag savanykás fekete ribizli dobja fel

Áfonyával, ribizlivel és fekete ribizlivel is készülhet ez a süti, a lényeg, hogy a sült banán édes ízét kiegészítse valamilyen savanykás gyümölcs.

Annak érdekében, hogy az ízek harmóniája még tökéletesebb legyen, ennek a sütinek a tésztáját egy kicsit több sóval készítettük. Így már majdnem minden ízből akad benne a tökéletes egyensúly kedvéért.

A banán és a savanykás fekete ribizli tökéletes páros.
A banán és a savanykás fekete ribizli tökéletes páros.krblokhin

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez:

  • 30 deka banán összevágva
  • 20 deka fekete ribizli
  • 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
  • 1 púpozott evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja

A tésztához

  • 1 csapott teáskanál
  • 25 deka liszt
  • barna cukor a tetejére
  • 5 deka cukor
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 darab tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze a gyümölcsöket a keményítővel, a cukorral, a sóval és a citromlével, majd öntsd egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára.

A tésztához keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá az ízesítőket, a sütőport és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. A tetejét sütés előtt barna cukorral is szórd meg. Langyosan, egy adag gyümölcsfagyival a legfinomabb. 

kapcsolódó Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek
Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek

Mindkettőben közös a saját levében, pici cukorral karamellizálódó gyümölcs. Az egyikre morzsa kerül, a másikra tészta. Gyors, gyümölcsös, finom.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

A meggyes-diós cobblert összerakni annyira egyszerű, hogy akár az első sütid is lehet

Nem a legszebben tálalható sütik a cobblerek, de egyrészt kit érdekel, másrészt még egy ok arra, hogy egy nagy adag tejszínnel és pirított dióval borítsuk be a nem tökéletesen szeletelt adagokat.

2020. július3., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mustra