Miért ne grillezhetnénk az avokádót?

Ha megteszed, így csináld.

Ahogy egy-egy karika ananász, úgy az avokádó is remek alap a grillezéshez. Később vajjal és levendulás mézzel kissé megkenve egy nyári csokifagyi alatt lesz finom, de fehérborecettel és frissen őrölt borssal grillezett paradicsom mellett is érdemes tálalnod, köretként. Nálunk most az édes változatban készült, egy kevés lime-mal. Így lett egy nagy adag vanília- és málnafagyiból álló kehely különleges hozzávalója.

Grillezett húsok mellé mézből, olívaolajból, citromfűből és egy kis sóból keverj hozzá öntetet.

Édes és sós változatban is finom.
Édes és sós változatban is finom.LarisaBlinova

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab avokádó nagyobb szeletekre vagy félbevágva
  • 2 evőkanál étolaj
  • néhány csepp citromlé
  • 0.5 mokkáskanál
  • 2 cl limoncello
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál citromfű
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg olajjal kissé az avokádók minden oldalát, majd adj nekik úgy 5 percet a forró grillen. Közben rázd össze alaposan a többi hozzávalót egymással, majd locsold meg vele az elkészült avokádószeleteket. 

Így válassz tökéletes avokádót! Így válassz tökéletes avokádót!

A szépség ebben az esetben sem minden.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Grillezz bélszínt és tálald parmezánba forgatott, grillezett kukoricával!

Ha egy kicsit elegánsabb grillvacsorát tervezel, amivel nem dolgoznál túl sokat, izzítsd be a szabadtéri sütőt és adj néhány percet az alapanyagoknak. Más dolgod nem is nagyon lesz, de ha még tovább fokoznád, készíts mustáros, zöld borsos szószt a húsnak, és forgasd parmezánba a kukoricát, miután elkészült.

2021. július22., 10:44

Húsok mellett és egy wrap közepén is finom ez a fűszeres fehérbabragu

Avokádó, fehérbab és egy adag jó fűszeres rizs teszi tökéletessé ezt a fogást, amit mi jó köményesen, fokhagymásan és csípős változatban szeretünk a legjobban. Akár néhány hámozott, balzsamecettel meglocsolt paradicsomszelet is remekül illik hozzá.

2021. január7., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Avokádó-garnéla tostadas – néhány csepp lime-mal lesz igazán finom

Ez a tortillalapokba töltött gyors fogás jó eséllyel a kedvenced lesz, ha te is annyira szereted az avokádót, amennyire mi. Mivel a „tostada” szó pirítottat jelent, a ropogós alap fontos része ennek a fogásnak, így a legjobb, ha a tortillalapokat felhasználás előtt a serpenyőben vagy a sütőben alaposan megpirítod.

2021. március31., 10:24

Rozmaringos sertéssült grillezve – eperrel lesz igazi nyári különlegesség

Egy adag az epres rukkolasalátával és a sós kecskesajtfalatokkal a legegyszerűbb sertésszeletből is annyira izgalmas vacsora vagy ebéd készülhet, hogy simán vállalhatod a legelegánsabb, legválogatósabb vendégek előtt is.

2021. július20., 10:24

Mangós avokádó-pohárkrém – ha ünnepekkor is valami egészségeset ennél

Ha igyekszel növényi alapú, egészséges fogásokat készíteni, akkor azt javasoljuk: az ünnepekkor se mondj le erről a hasznos vállalásról. Helyette készítsd a desszertet vaníliás avokádóalappal és tálald friss avokádóraguval ezt a különlegességet.

2020. december2., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek