Sárgabarackos-mandulás cobbler – akár egy mandulalikőr is elfér benne

Régen lustaasszony-fogásnak hívták volna ezeket a pofonegyszerű sütiket, ma inkább „okos és praktikus asszony”-desszerteknek nevezhetnénk őket.

Ha dióból épp nincs otthon, de mandula vagy kesudió épp rendelkezésre áll, nyugodtan készítsd azzal ezt a finomságot, ha pedig vegyesen használod fel hozzá a magvakat, attól csak még finomabb lesz.

Dióval és mandulaszeletekkel is finom.
Dióval és mandulaszeletekkel is finom.AnastasiaNurullina

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez

  • 50 deka sárgabarack kimagozva, összevágva
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • 2 evőkanál mandulalikőr vagy aroma (elhagyható)

A tésztához

  • 5 deka darált mandula
  • 20 deka liszt
  • mandulaszeletek és barna cukor a tetejére
  • 1 kávéskanál
  • 6 deka cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 deka puha vaj
  • 1 darab tojás
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze a gyümölcsöket a keményítővel, cukorral, likőrrel, sóval és citromlével, majd kanalazd egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára. A tésztával is nagyjából ugyanennyi dolgod lesz: keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá a mandulát, sütőport és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. A tetejét sütés előtt barna cukorral is díszítheted. Langyosan vagy hidegen tálald.

kapcsolódó Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek
Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek

Mindkettőben közös a saját levében, pici cukorral karamellizálódó gyümölcs. Az egyikre morzsa kerül, a másikra tészta. Gyors, gyümölcsös, finom.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Mustra