A legjobb mentes receptek zabpehelyből

Pár perces receptek, hogy ne töltsünk sok időt a konyhában a kevéske nyárból. A zabpehely aduász lehet, ha reggeli- vagy snackkészítésen törjük a fejünket.

Mentes konyhánkban fontos hozzávaló a zabpehely. Glutén-, tojás- és cukormentes, zabpelyhes recepteket gyűjtöttünk össze, de a tejmentes, vegán verziók sem hiányoznak a válogatásból.

 

Ebben a receptben az az egyik legjobb, hogy két perc alatt elkészül, gyakorlatilag nulla munkával, csak össze kell keverni és a hűtőbe tenni. Nagyobb gyerek akár saját magának is elkészítheti! A másik pedig, hogy a zabot nem főzzük meg, és hidegen fogyasztjuk, így a felszívódása, vércukorszint-emelő hatása is lassabb lesz! 

A zabpelyhes sült alma is gyorsan elkészül, és egészséges, tökéletes reggeli vagy uzsonna lehet. Az egész család imádni fogja.

Van még három nagy kedvenc zabpelyhes receptünk, amikkel a bolti snacktermékeket válthatjuk ki. Ha fontos számunkra, hogy tudjuk, pontosan mi kerül az ételbe, amit megeszünk, akkor érdemes a kisétkezéseket is saját magunknak készíteni.

Most még egy darabig szezonja van az epernek, de ez a zabszelet ízlés szerint más gyümölccsel is elkészíthető.

Egészséges, gyors, egyszerű: ropogós zabkeksz házilag.

Mogyoróvaj helyett cukormentes (sztíviás) nutellával is készíthetjük a vegán chiamagos golyókat

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra