Kávés krémlikőr – ezzel dobd fel a nyári a koktélokat!

Egy nagy adag jég, ristretto, mandula- vagy kókuszlikőr, esetleg egy kanál vaníliafagyi és klassz, nyári koktélokkal dobhatod fel a grillezést.

Télen is elkészítheted – egy nagy adag tejeskávéba öntve klasszul feldobja a borongós, hétvégi délutánokat.

Egy kis fagyi sem árt neki.
Egy kis fagyi sem árt neki.Fotó: Jack Andersen

Hozzávalók:

  • 2.5 deci habtejszín
  • 35 gr porcukor
  • 2 mokkáskanál vanlíiakivonat
  • 60 ml erős kávé
  • 200 ml whisky vagy vodka
  • 1 tubus sűrített tej
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a tejszínt, majd alaposan dolgozd el benne a többi hozzávalót. Ha ezzel megvagy, vedd le a tűzről és keverd el benne a kiválasztott alkoholt is, majd hagyd teljesen lehűlni a keveréket. 

Igenis jót tesz a kávé: minél többet iszol, annál tovább élsz
Igenis jót tesz a kávé: minél többet iszol, annál tovább élsz

Félmillió embert vizsgáltak meg azért, hogy kiderítsék, amire mindenki várt.

Tovább »

Még több recept

Végre egy egészséges tésztás fogás: avokádós tésztasaláta pirított fenyőmaggal és balzsamecetes paradicsommal

Ha még egy kevés reszelt parmezán is kerül a tetejére, tényleg ez lesz a tökéletes fogás.

július5., 06:04

Próbáld ki a mogyoróvajas gofrit baracklekvárral – ez itt egy villámgyors vegán változat

Ha még egészségesebbre készítenéd, baracklekvár helyett készíts egy kevés sárgabarackragut a tetejére mézzel és friss citromfűvel.

július8., 06:04

Ezeket a kávés kekszeket próbáld ki a délutáni teád mellé!

A kávé és a tea egy pohárban talán nem férnek meg, de ebben a klassz kombinációban nagyon szeretjük, amikor csak egy kevés tejjel elkészített Earl Grey tea kíséri ezt a finomságot.

június24., 06:00

Mogyoróvajas tofu ananásszal – salátaként és párolt rizzsel is elkészítheted

Pillanatok alatt elkészülő egytálétel, amit imádni fog mindenki, aki szereti az egzotikus ízeket.

július8., 06:04

Hideg libamáj hagymalekvárral, ahogy Kiskunhalason készítik

Krémes, ízes és abbahagyhatatlan.

július4., 06:04

Ez a grillezett gomolya nálunk egy paradicsomos focaccia tetejére került

És nem csak a sajt került a tetejére – adtunk neki egy keveset az aromás szárított paradicsom olajából, és egy nagy adag friss bazsalikommal is megszórtuk.

július5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.