Kávés krémlikőr – ezzel dobd fel a nyári a koktélokat!

Egy nagy adag jég, ristretto, mandula- vagy kókuszlikőr, esetleg egy kanál vaníliafagyi és klassz, nyári koktélokkal dobhatod fel a grillezést.

Télen is elkészítheted – egy nagy adag tejeskávéba öntve klasszul feldobja a borongós, hétvégi délutánokat.

Egy kis fagyi sem árt neki.
Egy kis fagyi sem árt neki.Fotó: Jack Andersen

Hozzávalók:

  • 2.5 deci habtejszín
  • 35 gr porcukor
  • 2 mokkáskanál vanlíiakivonat
  • 60 ml erős kávé
  • 200 ml whisky vagy vodka
  • 1 tubus sűrített tej
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a tejszínt, majd alaposan dolgozd el benne a többi hozzávalót. Ha ezzel megvagy, vedd le a tűzről és keverd el benne a kiválasztott alkoholt is, majd hagyd teljesen lehűlni a keveréket. 

Igenis jót tesz a kávé: minél többet iszol, annál tovább élsz
Igenis jót tesz a kávé: minél többet iszol, annál tovább élsz

Félmillió embert vizsgáltak meg azért, hogy kiderítsék, amire mindenki várt.

Tovább »

Még több recept

Ezt a zöldséges-fűszerescsirke fajitast percek alatt összedobod

Akár a munkahelyeden is remek ebéd lesz ebből a fajitasból, és még a mikrónál sem kell majd sorban állnod, mert ez a fogás hidegen is éppen olyan finom, mint frissen. Nálunk sok fűszerrel és rengeteg ropogós zöldséggel a nyerő.

január22., 06:04

A krémes, habos dalgonakávé Koreából indult útjára

Ezt a trendi kávékülönlegességet úgy állítják elő, hogy egyenlő arányban jó alaposan összedolgoznak instant kávéport, cukrot és forró vizet, amíg krémes nem lesz, majd hideg vagy forró tejhez adják. Alkalmanként kakaóval, morzsolt kekszekkel vagy mézzel ízesítik. Persze ennek is van már millió változata, ezek közül mutatunk most egyet.

2020. október30., 06:08

Ezeket a kávés kekszeket próbáld ki a délutáni teád mellé!

A kávé és a tea egy pohárban talán nem férnek meg, de ebben a klassz kombinációban nagyon szeretjük, amikor csak egy kevés tejjel elkészített Earl Grey tea kíséri ezt a finomságot.

2020. június24., 06:00

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

január21., 06:04

Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

január21., 06:04

Csirkés-gombás rizottóval nem lesz unalmas a csirkemell

Azért azt kár lenne tagadni, hogy az életmódváltás napjait nem könnyíti meg, ha a harmadik héten is ugyanaz a csirkemell kerül az asztalra rizzsel és zöldségekkel. Lehet ez az alapanyag is izgalmas, csak kell mellé egy kevés fehérbor és erdei gombák.

január21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.