Lecsós-darált húsos rakott tészta – magyaros fogás egyszerűen

A darált hús igazi kedvenc: nem kell sok hozzá, csak egy kevés zöldség és sajt, és könnyen lesz belőle valami finom a sütőben vagy a serpenyőben. Most magyarosan készítettük el, sütőben.

Ha nem számítanak a kalóriák, egy kevés szalonnával és füstölt kolbásszal dobd fel, egészséges változatban cukkini, tofu és csili kerüljön a raguba.

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka darált sertés- vagy pulykahús
  • 40 deka száraztészta
  • 2 darab paprika felkockázva
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 nagyobb teáskanál puha vaj
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt
  • 0.5 bögre reszelt ementáli
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát, majd a forró olajra dobd a zöldségeket, és készíts egy lecsós ragut. Ha ezzel megvagy, mehet bele a hús, a vaj és a paradicsomszósz is, majd sózd és borsozd a keveréket. Halmozd egy jénaiban a tészta tetejére, majd a sajt következzen. Pirítsd a tetejére a sajtokat negyedóra alatt a sütőben, és tálald langyosan. Ha a tésztát kihagynád, zöldbabbal is elkészítheted. 

kapcsolódó A sertésnek helye van a modern konyhában
A sertésnek helye van a modern konyhában

Rengeteg oknak köszönhetően egyre tudatosabban étkezünk, ami jó hír. Korántsem jelenti azonban azt, hogy az olyan, hagyományos alapanyagoknak, mint a sertéshús, ki kéne kerülnie fogásaink közül. Az persze nem mindegy, milyen minőségű és eredetű hústerméket választunk - ebben segítünk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a görög babsaláta bármilyen egyszerű hússzeletből mediterrán fogást kerekít

A bab jóval sokoldalúbb alapanyag annál, hogy csakis levesben végezhesse. Nálunk most egy klassz saláta készült belőle, ami remek akár a beltérben grillezett, natúr hússzeletek mellett is, de talán egy izgalmas mézes-joghurtos pácban készült csirkecomb alatt az igazi.

2020. október11., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

2021. október24., 11:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

2021. október24., 09:24

Mustra