A dijoni csirkemell egy nagy adag fűszeres steakburgonya mellett a legtökéletesebb

A csirkemell az egyik legnagyobb klasszikus: finom olvadt sajttal és paradicsommal, kirántva és joghurtban pácolva, grillezve is. Ezen a héten 5 új ruháját mutatjuk meg néhány kissé szokatlan, mégis finom változatban.

Mi baconkockákkal és aszalt paradicsommal dobtuk fel a mustáros húsokat. 

Már csak a burgonya hiányzik.
Már csak a burgonya hiányzik.Fotó: The Washington Post

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab csirkemellszelet
  • 10 deka baconkocka
  • 5 darab aszalt paradicsom felkockázva
  • 4 nagy evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só, kakukkfű és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a bacont kissé, és ha a kockák elkészültek, add hozzá az aszalt paradcsomot is, majd mehet az egész egy tányérra. A bacon kiolvadt zsírjához add az étolajat és a vajat – ebben sülnek majd a csirkehússzeletek. 

Forgasd a szobahőmérsékletű húsokat az olívaolajból, mustárból, barna cukorból készített sós-borsos-kakukkfüves pácba, majd süsd ki őket a forró zsiradékokban néhány perc alatt. Ha extra zsiradék nélkül készítenéd, tepsiben, letakarva kicsit több mint fél óra alatt készülnek el 180 fokon. 

Ezért lesz rágós a csirkemell
Ezért lesz rágós a csirkemell

Már ha rágós lesz. El is lehet kerülni, mutatjuk, hogyan.

Tovább »

Még több recept

Süsd a csirkét gyömbérrel és tálald mentával!

Gyömbérrel, mentával és akár egy kis mézzel új ízekkel készítheted el egyik kedvencünket, amihez köretként ázsiai üvegtésztát vagy akár fűszervajas pirítóst is kínálhatsz.

június7., 06:00

Mexikói penne avokádóval – ne csak olasz tésztákban gondolkodj!

Mexikói hangulatban is készülhetnek klassz tésztaételek, amiket könnyen egészségesebbé varázsolhatsz friss jalapeño paprikával, friss avokádóval és apróra kockázott paradicsomokkal.

szeptember26., 06:04

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Készíts könnyű vacsorát édesburgonyával és lágytojással!

Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.

szeptember23., 06:08

Unod a rizst a hagyományos formában? Itt egy indiai különlegesség, ami segít jóval izgalmasabbá tenni

Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.

szeptember24., 06:04

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

július27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.