Ez a könnyű gombasaláta egy kis frissen sült baconnel lesz az igazi

Tavasszal talán még jobb grillezni, mint nyáron: a klassz, szellős időben nem ég oda az ember talpa a betonhoz, így szívesebben ácsorgunk a tűz mellett a húsokat és a zöldségeket forgatva. És ha már húsok és zöldségek: van élet a cukkini-csirke kombón túl is, ezen a héten azt is megmutatjuk, milyen izgalmas köretek készülhetnek még a frissen sült grillhúsok mellé.

Néhány szelet tejszínes aromájú, zöldfűszeres halloumi sajt mellett a legfinomabb ez a gombasaláta, ami a szalonnakockák nélkül akkor is tökéletes, ha épp vega vendég érkezne a házhoz.

Az első lépés.
Az első lépés.Tatiana Volgutova

Hozzávalók:

  • 50 deka barna csiperke összevágva (erdei gombákkal is pimpelheted)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint bazsalikom, oregánó, só és frissen őrölt bors
  • 1 csokor friss snidling apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a gombát az olajon, majd fűszerezd és ízesítsd sóval, borecettel és frissen őröt borssal. Ha még olaszosabb hangulatban tálalnád, egy kevés paradicsompürét és mozzarellakockákat is keverj a gombákhoz. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd tálald a frissen sült grillúsok mellett. 

kapcsolódó Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

október25., 11:24

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Napi kedvencünk: őszi hangulatú hummusz sütőtökkel és fahéjjal

Ha épp egészséges reggelire vagy nassolnivalóra vágysz, csak fogd a tegnapi sült tök maradékát, majd készíts belőle egy egészséges hummuszt. Finom lesz grissinivel, pirított kenyéren, de akár zellerszárral és kaliforninai paprikával is.

október26., 09:24

Egyszerű finomság hétvégére: almás sütemény calvadosos-szal

A calvados almából készült, hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat, amelyet elsősorban aperitifként fogyasztanak. Almapárlatnak és almabrandy-nek is nevezik. Ezért is illik annyira jól ehhez a klassz, őszi, almás desszerthez.

október23., 10:24

Grillezettgomba-saláta mézes-mustáros öntettel

Egy gyors saláta a grillhúsok mellé, ami sok petrezselyemmel, mézzel és mustárral készül. A végeredmény halak és vörös húsok mellett is olyan remek, mint a citromos-sajtos csirkefalatok oldalán.

június3., 10:24

Ezt a jó kis hideg babsalátát egy kis kapor és görög joghurt teszi még érdekesebbé

Egy kis friss kapor a kertből, joghurt és nagyjából el is készült ez a saláta, aminek az sem árt, ha a grillezés előtti napon dobod össze, és pihen egy keveset a hűtőben.

2020. május24., 06:00

Mustra