Néhány szelet tejszínes aromájú, zöldfűszeres halloumi sajt mellett a legfinomabb ez a gombasaláta, ami a szalonnakockák nélkül akkor is tökéletes, ha épp vega vendég érkezne a házhoz.
Hozzávalók
- 50 deka barna csiperke összevágva (erdei gombákkal is pimpelheted)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 nagy evőkanál fehérborecet
- ízlés szerint bazsalikom, oregánó, só és frissen őrölt bors
- 1 csokor friss snidling apróra vágva
Elkészítés:
Puhítsd meg a gombát az olajon, majd fűszerezd és ízesítsd sóval, borecettel és frissen őröt borssal. Ha még olaszosabb hangulatban tálalnád, egy kevés paradicsompürét és mozzarellakockákat is keverj a gombákhoz. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd tálald a frissen sült grillúsok mellett.
Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?
Tovább olvasom