Pesto, ananászos turmix és ravioli: 5 menő recept csalánnal

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása, annyira egészséges. Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapok része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom fogás is van.

Ha csalánnal főzöl, és nem vagy a gyógynövényes aromák rajongója, érdemes elővenned az izgalmas, erőteljes ízeket, amiket szuperül kísér majd ez az egészséges hozzávaló. Nálunk kéksajt, szarvasgomba, fokhagyma és ananász került mellé e heti receptötleteinkben.

A csalán és szarvasgomba tökéletes páros – az állítást ezzel az egyszerű recepttel bizonyítjuk.

Isteni ebben a pestóban a nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges fogás lesz belőle.

A csalán aromája mellett klasszul elfér a kéksajt, és ha igazán extra vacsorát készítenél, egy adag zelleres-almás saláta mellé tálald a frissen főtt raviolikat.

Ezúttal nemcsak fokhagyma, de egy kevés citromhéj is került nálunk a tejfölbe, ami a meleg tócsnik tetején jéghidegen a legfinomabb.

A friss menta és ananász kombinációját annyira szeretjük, hogy pont elfér mellette egy marék csalán is. Ha a szárát fogod meg, és a leveléhez nem érsz, akkor bátran leszedheted sütőkesztyű/használt nejlonszatyor/olló nélkül is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek