Reggelire tökéletes: tésztába burkolt sonkakrém tárkonnyal, citrommal és sajtkrémmel

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

Ebben a finom sonkás krémben a kedvenc sajtjaid és fűszereid is elférnek, elég, ha arra ügyelsz, hogy mindegyikből elég egyféle. Nálunk az aromás tárkony mellé egy kevés citromhéj és trappista sajt került a töltelékbe.

Hozzávalók

  • 1 bögre sült sonka felkockázva
  • 15 deka natúr krémsajt
  • 1 bögre reszelt trappista sajt
  • ízlés szerint só, fehér bors, tárkony, citromhéj
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás (a tészta lekenéséhez)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el jól aprítógépben a töltelék hozzávalóit, majd vágd a tésztát tetszőleges méretű téglalapokra, és halmozd a közepébe a tölteléket. Formázz batyukat, vagy ha úgy jobban tetszik, helyezz két lapot egymásra, és villával zárd le a széleit. Kend meg tojással és süsd ropogósra a forró sütőben úgy negyedóra alatt. Párolt, fokhagymás spárgával és tejszínes-gombás szósszal akár vacsorára is tökéletes egy-egy nagyobb batyu.

 

A tökéletes húsvéti sonka A tökéletes húsvéti sonka

Ízes, szaftos és ellenálhatatlan lesz a végeredmény.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mustáros Wellington-falatkák – leveles tésztából alig fél óra alatt elkészülnek

Ez itt a Wellington-bélszín pofonegyszerű változata. Vendégvárónak és gyors vacsoraként is tálalható ez az isteni fogás, ami mellé utóbbi esetben egy adag mustáros-zöld borsos szószt érdemes készítened. Csak sűrítsd be egy kevés liszttel a tejszínes szószt, sózd ízlés szerint, és már el is készültél.

2021. május28., 12:52

Csak néhány összetevő kell ezekhez a csirkemájas-fehérrépás párnákhoz

Ha gyors, hétvégi reggelit dobnál össze és van otthon egy kis adag maradék csirkemáj, süsd meg ezt az isteni minimálfogást, amit mi egy kis adag édesre puhult fehérrépával feltuningolva szeretünk a legjobban.

2021. január31., 06:04

Egy gyors újévi fogásért készíts virslit leveles tésztában, pestóval

Ha olaszosan készítenéd ezt az egyszerű, leveles tésztában sült virslit, tekerd körbe napon szárított sonkával, és ízesítsd pestóval és egy kevés pecorino sajttal.

2020. december31., 06:04

A sárgadinnye-prosciutto kombó mézzel és csilivel lesz igazán tökéletes

Előételként és könnyű vacsoraként is bevetheted, ráadásul akkor is remek, ha nem vagy éppen egy konyhatündér, de szeretnéd egy igazán különleges és garantáltan finom fogással megkínálni a vendégeket.

2021. augusztus5., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek