Reggelire tökéletes: tésztába burkolt sonkakrém tárkonnyal, citrommal és sajtkrémmel

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

Ebben a finom sonkás krémben a kedvenc sajtjaid és fűszereid is elférnek, elég, ha arra ügyelsz, hogy mindegyikből elég egyféle. Nálunk az aromás tárkony mellé egy kevés citromhéj és trappista sajt került a töltelékbe.

Hozzávalók

  • 1 bögre sült sonka felkockázva
  • 15 deka natúr krémsajt
  • 1 bögre reszelt trappista sajt
  • ízlés szerint só, fehér bors, tárkony, citromhéj
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás (a tészta lekenéséhez)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el jól aprítógépben a töltelék hozzávalóit, majd vágd a tésztát tetszőleges méretű téglalapokra, és halmozd a közepébe a tölteléket. Formázz batyukat, vagy ha úgy jobban tetszik, helyezz két lapot egymásra, és villával zárd le a széleit. Kend meg tojással és süsd ropogósra a forró sütőben úgy negyedóra alatt. Párolt, fokhagymás spárgával és tejszínes-gombás szósszal akár vacsorára is tökéletes egy-egy nagyobb batyu.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek