Most van rá idő: húsvéti tojáslikőrös madártejtorta egyszerűen

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

A madártejet hagyományos változatban is imádjuk, de ünnepekkor arra is van idő, hogy egy jó kis tortát dobj össze hasonló ízben. Már csak egy kis tojáslikőr kell mellé, esetleg egy nagy adag tejeskávé, és kezdődhet az otthoni húsvétolás, vagy valami hasonló. 

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 darab tojás
  • 4 deka cukor
  • 4 deka liszt
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csipet

A krémhez

  • 3 darab tojássárgája
  • 1 deci tojáslikőr
  • 5 deka kukoricakeményítő
  • 1 mokkáskanál
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • 3 deci tej

A tetejére

  • 3 darab tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojást válaszd ketté, a sárgáját a cukorral keverd habosra. Add hozzá a vizet és szitáld bele a lisztet, majd forgasd bele a sóval keményre vert fehérjét is. Öntsd egy kisebb, sütőpapírral bélelt tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt süsd készre.
A keményítőt keverd el a cukorral, add hozzá a tojáslikőrt, vaníliát, sót és a tejet, majd keverd el benne a tojások sárgáját, és gőz fölött kézi habverővel folyamatosan kevergetve sűrítsd be. Ha elkészült, mehet a piskótára. 
A fehérjét a cukorral verd kemény habbá, majd halmozd a vaníliakrém tetejére. Told a 170 fokos sütőbe, és addig hagyd benne, amíg a tetején a fehérje egy kissé megpirul.

Tökéletes madártej, brilliánsan egyszerűsítve

A nagy kedvenc gyorsan: a habgaluskáknak egy perc sem kell a mikróban a tökéletességhez, így megússzuk a macerát.

Tovább »

Még több recept

Osterlamm, a húsvéti bárány – recept!

Németországban Húsvétkor bárány, nyuszi vagy csibe formájú desszerttel rukkolnak ki a háziasszonyok. Az Osterlamm, vagyis a húsvéti bárány a legjellegzetesebb desszert.

március30., 11:43

Ebben a tavasz quiche-ben a húsvéti sonka és tojás maradéka is elfér

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

2020. április12., 06:00

Túróval és málnával készíthetsz palacsintatortát – ez itt egy Instagram-barát változat

Mi egy kevés mandulával és amarettóval tettük részegessé ezt a desszertet, de ha gyerekek is kapnak belőle, helyettesítheted mandulaaromával is a likőrt.

2020. július25., 06:04

Ezt a gyors répatortát a gyerekek is imádni fogják

Ha egy kicsit több zöldséget ennél, készítsd el kedvenc desszertjeid zöldségekkel. Az ízükön nem lehet majd érezni, mégis nyugodtabban falatozhatod mindegyiket az extra alapanyagoknak köszönhetően.

február7., 06:00

Itt a szezon: csokoládés-körtés torta egyszerűen

Ha már éppen terem, ne feledkezzünk meg a körtéről, amely frissen is nagyon finom, de ha egy sütiben kap helyet, visszafogott, kissé édes ízével klasszul feldobja a desszerteket. Mi egy kis presszókávét is adtunk a tésztához, ahogy általában minden csokis édességhez. Ettől az íze sokkal gazdagabb és izgalmasabb.

2020. szeptember5., 06:04

Ír krémlikőrös torta kávés piskótával – ennél elegánsabb desszert az ünnepekre sem kell

A kesernyés kávé nagyon jól kihoz minden csokoládés ízt, és remek társa az édes krémeknek is. A sok hagyományos édesség között ez a különleges, likőrös lesz a király.

2019. december17., 12:01

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.