Most van rá idő: húsvéti tojáslikőrös madártejtorta egyszerűen

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

A madártejet hagyományos változatban is imádjuk, de ünnepekkor arra is van idő, hogy egy jó kis tortát dobj össze hasonló ízben. Már csak egy kis tojáslikőr kell mellé, esetleg egy nagy adag tejeskávé, és kezdődhet az otthoni húsvétolás, vagy valami hasonló. 

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 darab tojás
  • 4 deka cukor
  • 4 deka liszt
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csipet

A krémhez

  • 3 darab tojássárgája
  • 1 deci tojáslikőr
  • 5 deka kukoricakeményítő
  • 1 mokkáskanál
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • 3 deci tej

A tetejére

  • 3 darab tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojást válaszd ketté, a sárgáját a cukorral keverd habosra. Add hozzá a vizet és szitáld bele a lisztet, majd forgasd bele a sóval keményre vert fehérjét is. Öntsd egy kisebb, sütőpapírral bélelt tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt süsd készre.
A keményítőt keverd el a cukorral, add hozzá a tojáslikőrt, vaníliát, sót és a tejet, majd keverd el benne a tojások sárgáját, és gőz fölött kézi habverővel folyamatosan kevergetve sűrítsd be. Ha elkészült, mehet a piskótára. 
A fehérjét a cukorral verd kemény habbá, majd halmozd a vaníliakrém tetejére. Told a 170 fokos sütőbe, és addig hagyd benne, amíg a tetején a fehérje egy kissé megpirul.

Tökéletes madártej, brilliánsan egyszerűsítve

A nagy kedvenc gyorsan: a habgaluskáknak egy perc sem kell a mikróban a tökéletességhez, így megússzuk a macerát.

Tovább »

Még több recept

Megúszós és isteni: palacsintatorta flódnihangulatban

Ezt a finomságot egy kicsit egyszerűbb összedobni, mint a flódnit, az íze pedig nagyon is hasonlít hozzá.

július26., 06:04

Ebben a tavasz quiche-ben a húsvéti sonka és tojás maradéka is elfér

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

április12., 06:00

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Mentes recept húsvétra: sajtos rúd gluténmentesen

Egy tepsi sós, ropogós, sajtos rúd, naná, hogy gluténmentesen.

április11., 06:00

Ropogós csokis süti – még egy változat a kedvencünkre

Ehhez a pofonegyszerű édességhez szükséged lesz egy adag csokis rizsszeletre, amit persze bármelyik hasonló kedvencedre lecserélhetsz, a végeredmény csak finomabb lesz akkor, ha testre szabod ezt a nagyon egyszerű (nem) sütit.

szeptember18., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.