Fogadjunk, hogy van elég liszted és tojásod hozzá: hagyományos tojásos nokedli

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

A tojásos nokedli egy véletlenül vega kedvencünk, aminek elkészítésével kapcsolatban most nem lehet kifogás: idő is van rá, tavasz is van, liszt is akad a spájzban vagy három mázsa. Tálald frissen készült, tejfölös salátával, azzal együtt lesz tökéletes.

Hozzávalók

  • 10 darab közepes tojás
  • 60 deka liszt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3 deci víz
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, adj hozzá 3 egész tojást, vizet és a sót. Keverd el,  hogy jól szaggatható nokedlitésztát kapj. Lobogó, sós vízbe szaggasd, majd több részletben főzd készre a galuskát. Ha kész, egy kis olajjal keverd  el.
A maradék 7 tojást 1 evőkanál tejjel és egy kevés sóval verd fel egy kicsit. A kis lángon felmelegített vajhoz add a galuskákat és a tojást, majd keverj rajta néhányat, amíg a tojás elkészül. 

 

kapcsolódó Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához
Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához

A kezeden kívül semmiféle segédeszköz nem szükséges hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

február13., 06:24

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

február8., 07:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Mustra