Fogadjunk, hogy van elég liszted és tojásod hozzá: hagyományos tojásos nokedli

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

A tojásos nokedli egy véletlenül vega kedvencünk, aminek elkészítésével kapcsolatban most nem lehet kifogás: idő is van rá, tavasz is van, liszt is akad a spájzban vagy három mázsa. Tálald frissen készült, tejfölös salátával, azzal együtt lesz tökéletes.

Hozzávalók

  • 10 darab közepes tojás
  • 60 deka liszt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3 deci víz
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, adj hozzá 3 egész tojást, vizet és a sót. Keverd el,  hogy jól szaggatható nokedlitésztát kapj. Lobogó, sós vízbe szaggasd, majd több részletben főzd készre a galuskát. Ha kész, egy kis olajjal keverd  el.
A maradék 7 tojást 1 evőkanál tejjel és egy kevés sóval verd fel egy kicsit. A kis lángon felmelegített vajhoz add a galuskákat és a tojást, majd keverj rajta néhányat, amíg a tojás elkészül. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek