Fogadjunk, hogy van elég liszted és tojásod hozzá: hagyományos tojásos nokedli

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

A tojásos nokedli egy véletlenül vega kedvencünk, aminek elkészítésével kapcsolatban most nem lehet kifogás: idő is van rá, tavasz is van, liszt is akad a spájzban vagy három mázsa. Tálald frissen készült, tejfölös salátával, azzal együtt lesz tökéletes.

Hozzávalók:

  • 10 darab közepes tojás
  • 60 deka liszt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3 deci víz
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, adj hozzá 3 egész tojást, vizet és a sót. Keverd el,  hogy jól szaggatható nokedlitésztát kapj. Lobogó, sós vízbe szaggasd, majd több részletben főzd készre a galuskát. Ha kész, egy kis olajjal keverd  el.
A maradék 7 tojást 1 evőkanál tejjel és egy kevés sóval verd fel egy kicsit. A kis lángon felmelegített vajhoz add a galuskákat és a tojást, majd keverj rajta néhányat, amíg a tojás elkészül. 

 

Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához
Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához

A kezeden kívül semmiféle segédeszköz nem szükséges hozzá.

Tovább »

Még több recept

Egy nagy adag fagyival és juharsziruppal, langyosan a legfinomabb a klasszikus pecan pie

Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.

szeptember24., 06:04

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Készíts könnyű vacsorát édesburgonyával és lágytojással!

Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.

szeptember23., 06:08

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

szeptember24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.