Ez egy jó kis tésztás recept, amit percek alatt összedobsz akkor is, ha még sohasem jártál a konyhában, maximum a hűtő és a mikró környékén.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 evőkanál vaj
- 1 nagy evőkanál olívaolaj
- 30 deka marhabélszín felcsíkozva
- 2 adag házi tagliatelle (vagy bármilyen száraztészta)
- 3 evőkanál baconkocka
- 3 gerezd felaprított fokhagyma
- 2 deci tejszín
- 1 nagy evőkanál mustár
- ízlés szerint só és színesbors-keverék
- 0.5 bögre fekete olíva
- 1 nagyobb teáskanál étkezési keményítő (vagy liszt)
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben. Miközben készül, dobd a forró zsiradékok keverékére a fokhagymát, a marhahúst és a baconkockákat. Adj neki 8-10 percet, majd add hozzá a keményítővel elkevert tejszínt, a mustárt, olívát és sót, borsot ízlés szerint. Néhány keverés után, ha kissé besűrűsödik, zárd le a lángot és tálald az elkészült tészta tetején.