Igazi emberkaja: tészta mustáros-tejszínes marhahússal és fekete olívával

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

Ez egy jó kis tésztás recept, amit percek alatt összedobsz akkor is, ha még sohasem jártál a konyhában, maximum a hűtő és a mikró környékén.

Egy kis tárkony is illik hozzá.
Egy kis tárkony is illik hozzá.powerofforever

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
  • 30 deka marhabélszín felcsíkozva
  • 2 adag házi tagliatelle (vagy bármilyen száraztészta)
  • 3 evőkanál baconkocka
  • 3 gerezd felaprított fokhagyma
  • 2 deci tejszín
  • 1 nagy evőkanál mustár
  • ízlés szerint só és színesbors-keverék
  • 0.5 bögre fekete olíva
  • 1 nagyobb teáskanál étkezési keményítő (vagy liszt)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben. Miközben készül, dobd a forró zsiradékok keverékére a fokhagymát, a marhahúst és a baconkockákat. Adj neki 8-10 percet, majd add hozzá a keményítővel elkevert tejszínt, a mustárt, olívát és sót, borsot ízlés szerint. Néhány keverés után, ha kissé besűrűsödik, zárd le a lángot és tálald az elkészült tészta tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek