Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

Ebből egy kisebb adag lesz, később duplázhatod is a mennyiséget.
Ebből egy kisebb adag lesz, később duplázhatod is a mennyiséget.Fotó: skarau

Hozzávalók:

  • 12 deka felaprított medvehagyma
  • 4 deka pirított fenyőmag
  • 10 deka lereszelt parmezán
  • 1 deci jó minőségű olívaolaj
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Előbb az olaj nélkül dolgozd össze a hozzávalókat aprítógépben 3 percig, majd olajjal együtt is ugyanennyi ideig. Kóstold meg, és ha nem kell tovább sózni, akkor mehet egy kis üvegbe, és abban a hűtőbe. 

Kvíz: medvehagyma vagy gyöngyvirág?
Kvíz: medvehagyma vagy gyöngyvirág?

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy csak a minden kérdésre hibátlan választ adók élnek túl, a többieket sajnos megölte a gyöngyvirág.

Tovább »

Még több recept

Banános-narancsos koktél – frissen facsart naranccsal tökéletes reggeli ital

Jó, ha már reggel letudod a napi vitaminadagod egy részét, még jobb, ha az egészet ilyen élvezhető formában teszed. Klassz alap ez a koktél arra, hogy mindenféle szirupokkal, akár áfonyával vagy mentával tedd még érdekesebbé.

május30., 06:00

Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

április4., 07:53

Egy igazi tavaszi öntet: tormás-mézes salátaszósz medvehagymával

Igazi tavaszi-húsvéti hangulatú ez a tormás öntet, ami egy kevés sült sonkával feldobott, friss jégsaláta tetején a legfinomabb.

április14., 06:00

Ezzel a mézes-mustáros-sörös páccal a vörös húsokat érdemes feldobnod

Egy kis citrom és zsálya teszi különlegessé ezt a pácot, de akkor sem tévedsz nagyot, ha színesbors-keverékkel szórod meg és tejszínes, erdei gombás szószt és friss, házi tagliatellét kínálsz mellé.

május31., 06:00

Ezt készítsd el a gyerekekkel: medvehagymás-parmezános kekszek

Jó, hát ajánlhatnánk utazáshoz, vendégvárónak és iskolába, de egyrészt mi is szeretünk finomakat nassolni otthon, másrészt pedig ezekre is lesz lehetőség néhány hónap múlva. Addig is jó, ha kigyakorlod ezt a klassz és egyszerű kekszet, amit a gyerekek is jó eséllyel szívesen gyurmáznak majd.

április8., 06:04

Epres-balzsamecetes lekvár kakukkfűvel – ezt kend a reggeli pirítósra!

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

május31., 06:00

Mustra