Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

Ebből egy kisebb adag lesz, később duplázhatod is a mennyiséget.
Ebből egy kisebb adag lesz, később duplázhatod is a mennyiséget.skarau

Hozzávalók

  • 12 deka felaprított medvehagyma
  • 4 deka pirított fenyőmag
  • 10 deka lereszelt parmezán
  • 1 deci jó minőségű olívaolaj
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Előbb az olaj nélkül dolgozd össze a hozzávalókat aprítógépben 3 percig, majd olajjal együtt is ugyanennyi ideig. Kóstold meg, és ha nem kell tovább sózni, akkor mehet egy kis üvegbe, és abban a hűtőbe. 

kapcsolódó Kvíz: medvehagyma vagy gyöngyvirág?
Kvíz: medvehagyma vagy gyöngyvirág?

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy csak a minden kérdésre hibátlan választ adók élnek túl, a többieket sajnos megölte a gyöngyvirág.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

2021. szeptember29., 12:52

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Mustra