Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

Ebből egy kisebb adag lesz, később duplázhatod is a mennyiséget.
Ebből egy kisebb adag lesz, később duplázhatod is a mennyiséget.skarau

Hozzávalók

  • 12 deka felaprított medvehagyma
  • 4 deka pirított fenyőmag
  • 10 deka lereszelt parmezán
  • 1 deci jó minőségű olívaolaj
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Előbb az olaj nélkül dolgozd össze a hozzávalókat aprítógépben 3 percig, majd olajjal együtt is ugyanennyi ideig. Kóstold meg, és ha nem kell tovább sózni, akkor mehet egy kis üvegbe, és abban a hűtőbe. 

Kvíz: medvehagyma vagy gyöngyvirág? Kvíz: medvehagyma vagy gyöngyvirág?

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy csak a minden kérdésre hibátlan választ adók élnek túl, a többieket sajnos megölte a gyöngyvirág.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

2021. július21., 12:52

Van új a nap alatt pestoügyben: pisztáciás-füstölt sajtos pesto

Érdemes neki adni egy esélyt, mert nagyon klasszul életre kelti a grillezett cukkinit, padlizsánt és paradicsomokat is, így lesz belőlük izgalmas köret például egy-egy adag grillezett sajt mellett.

2020. május8., 07:32

Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

2021. szeptember29., 12:52

Medvehagymás krumplipüré vajjal és tejszínnel – fokhagymás csirkemell mellett a legfinomabb

Nálunk tejszínnel és vajjal készült ez a medvehagymás változat, amit akár tavaszi grillhúsok és raguk mellett is tálalhatsz. Ha maradnál a húsmentes fogásoknál, tejszínes erdeigomba-ragut készíts mellé.

2021. április6., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek