A székelykáposzta expressz változatát összedobni egyszerűbb, mint gondolnád

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Ha betáraztál savanyú káposztából, és azzal erősítenéd immunrendszered, akár egy adag maradék pörkölttel is készíthetsz belőle klassz ebédet. Így nem lesz unalmas sem a ragu, ha épp egy nagyobb adagot főztél belőle.

Percek alatt elkészül.
Percek alatt elkészül.Fotó: dulezidar

Hozzávalók 3 személyre:

  • 80 deka savanyú káposzta
  • 2 bögre pörkölt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Az eredeti recept szerint hagymán, vagy akár lecsós alapon kell a húst megsütnöd, majd összefőzni a káposztával és behabarni. Most annyi dolgod lesz, hogy a megfőzött savanyú káposztával összeforgatod a pörköltet és a liszttel elkevert tejföllel behabarod. Ha szükséges, a legvégén ízesítsd még sóval és borssal. 

 

Pöri angolul, barna sörrel: marhahúsos stew

Még több recept

Répás-mazsolás süti – narancsos sajtkrémmel tálalva az igazi

A legunalmasabb répatortát is új szintre emelheted, ha a tetejére kissé savanykás sajtkrémet kanalazol, amit jó sok narancshéjjal dobsz fel tálalás előtt. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kis narancslikőr is elfér a mellé kínált krémben.

szeptember23., 06:08

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

március29., 06:00

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Rengeteg ételt feldob egy nagy adag fűszeres paradicsomcsatni

A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.

szeptember24., 06:04

A bográcsos egyik legfinomabb változata: vörösboros pörkölt vargányával

Vaddisznóból, sertésből és marhából is készülhet ez a klassz fogás, aminek a titka a vörösbor mellett az, hogy elég időt adjunk neki a tűzön.

július19., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.