Ha már csak egy kevés húsos ragu maradt otthon, készüljön belőle rakott káposzta jó sok tejföllel

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A tejföl rengeteg magyar ételt képes új szintre emelni a túrógombóctól a csőben sült, rétegezett ételekig, miért lenne kivétel ez a maradék húsos raguval és rizzsel készült rakott káposzta?

Reszelt sajt is kerülhet rá.
Reszelt sajt is kerülhet rá.Fotó: hiphotos35

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre pörkölt
  • 1 kiló savanyú káposzta (kelkáposztából is készítheted)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A maradék pörköltet vágd (vagy daráld) apró darabokra, majd keverd el a legalább dupla mennyiségű vízben megfőzött rizzsel.

A vízben megpuhított savanyú káposzta felével kezdd rétegezni az ételt, majd jöhet a húsos ragu és újabb káposztaréteg. A tetejére a tojással elkevert tejföl kerüljön, majd süsd az egészet addig, amíg a tejföl egy kissé pirulni kezd. Akár egy nagy adag reszelt sajttal is befejezheted a rétegezést – a mozzarella és a trappista is jól áll ennek a receptnek. 

Ideje, hogy elkészítsd a saját savanyú káposztád, itt a recept!
Ideje, hogy elkészítsd a saját savanyú káposztád, itt a recept!

Miért is vennéd meg a boltban, ha minimális erőfeszítéssel megcsinálhatod magadnak? Mutatjuk, mi kell hozzá.

Tovább »

Még több recept

Gyümölcslevesek tetején is megállja a helyét a házi, csilis banáncsipsz

Egy jó kis mangó- vagy banánkrémleves nem is lehetne finomabb néhány szem pirított kesudióval és egy-egy nagy adag ropogós banáncsipsszel.

május22., 06:04

Ez a vaníliás birskompót gyömbérrel és narancshéjjal lesz még finomabb

Egyszerű szárnyasok mellett is finom egy-egy gyümölcsragu, de akár reggelire vagy a vacsora után, könnyű desszertként is tálalhatod őket.

május22., 06:04

Fehér csokis túrógombócok – desszertként és gyümölcslevesek mellé is tálalhatod

Ez valami olyasmi, amivel egy egyszerű smoothie-ból is klassz, elegáns leves lehetne, ha a közepén tálalod egy-egy kanál mandulaforgáccsal.

május23., 06:00

Csokis nice cream: fagyi glutén-, tej-, tojás- és cukormentesen

Egészséges csokis fagyi két hozzávalóból. Tejmentes, gluténmentes, cukormentes, tojásmentes, vegán recept.

május26., 06:04

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

március29., 06:00

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

március28., 06:00

Mustra