Ha már csak egy kevés húsos ragu maradt otthon, készüljön belőle rakott káposzta jó sok tejföllel

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A tejföl rengeteg magyar ételt képes új szintre emelni a túrógombóctól a csőben sült, rétegezett ételekig, miért lenne kivétel ez a maradék húsos raguval és rizzsel készült rakott káposzta?

Reszelt sajt is kerülhet rá.
Reszelt sajt is kerülhet rá.hiphotos35

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre pörkölt
  • 1 kiló savanyú káposzta (kelkáposztából is készítheted)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A maradék pörköltet vágd (vagy daráld) apró darabokra, majd keverd el a legalább dupla mennyiségű vízben megfőzött rizzsel.

A vízben megpuhított savanyú káposzta felével kezdd rétegezni az ételt, majd jöhet a húsos ragu és újabb káposztaréteg. A tetejére a tojással elkevert tejföl kerüljön, majd süsd az egészet addig, amíg a tejföl egy kissé pirulni kezd. Akár egy nagy adag reszelt sajttal is befejezheted a rétegezést – a mozzarella és a trappista is jól áll ennek a receptnek. 

kapcsolódó Ideje, hogy elkészítsd a saját savanyú káposztád, itt a recept!
Ideje, hogy elkészítsd a saját savanyú káposztád, itt a recept!

Miért is vennéd meg a boltban, ha minimális erőfeszítéssel megcsinálhatod magadnak? Mutatjuk, mi kell hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Karanténkonyha level végtelen: maradék pörköltből gazdag raguleves

Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is.

2020. március29., 06:00

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

2020. március28., 06:00

Mustra