Ha csak egy kis adag pörkölt maradt, meleg rizses-húsos salátával mentsd meg a vacsorát!

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A rizses hússal nem tudsz mellényúlni és még finomabb lesz, ha az elkészült ételbe egy nagy adag frissen összevágott petrezselyem, snidling és egy kevés zöldség is kerül.

Snidlinggel, petrezselyemmel tálald.
Snidlinggel, petrezselyemmel tálald.Fotó: Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csokor friss petrezselyem és snidling felaprítva
  • 10 deka felszeletelt koktélparadicsom
  • 1 bögre rizs
  • 1 nagy bögre pörkölt vagy húsos ragu
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab összevágott zellerszár
  • 1 kisebb csésze összevágott aszalt paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst a hagyományos módon, majd keverd el a pörkölttel és készíts belőle langyos salátát a felaprított zöldségekkel és zöldfűszerekkel. Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal és egy kevés fűszerpaprikával. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

A kurkumás rizsgombócok az édes és a sós krémleveseket is feldobják

A paradicsomtól a krémes körtelevesig jó helye lesz leveseidben ezeknek a gombócoknak, amik ráadásul vannak annyira tartalmasak, hogy kiváltsanak egy nyári vacsorát azokon a napokon, amikor inkább csak valami könnyűt ennél.

május24., 06:00

A Sex on the beach koktélt alkoholmentes változatban is érdemes kipróbálnod

Hát azt meg ki tiltja meg, hogy az ember egy hétköznapi ebéd mellé elkortyoljon valami hasonlót? Szénsavas üdítők helyett, ha épp van néhány perced, válaszd ezt az elegáns változatot. Még jobban jársz, ha gyümölcsdarabokkal dobod fel és egy hatalmas pohárban tálalod.

május28., 06:04

Epres-balzsamecetes lekvár kakukkfűvel – ezt kend a reggeli pirítósra!

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

május31., 06:00

Barackkal és sós karamellel is finom a rizskoch

Persze hogy málnaszörppel a legfinomabb, de dobogós második helyre is kerülnie kell az egyik változatnak. Forró karamellszósszal és friss barackszeletekkel tálald.

május14., 06:04

A joghurtos, mézes-mustáros páccal a csirkehús és a pulyka is izgalmasabb lesz

Ilyen extra aromák mellé nem is kell köretnek több, mint egy klassz, olívaolajjal meglocsolt idénysaláta vagy egy kis adag cukkinivel és mazsolával elkevert bulgur.

május30., 06:00

Expressz sajttorta falatok – buliba és otthoni nassként is bevetheted

Gyors és a sajttorta ízvilágát idézi, de vannak még érveink: nem kell szeletelni, 4 összetevő az egész, a buliba pedig mindenki kókuszgolyót és pogácsát fog vinni, vagyis nálad lesznek a legmenőbb falatkák.

május30., 06:00

Mustra