Ha csak egy kis adag pörkölt maradt, meleg rizses-húsos salátával mentsd meg a vacsorát!

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A rizses hússal nem tudsz mellényúlni és még finomabb lesz, ha az elkészült ételbe egy nagy adag frissen összevágott petrezselyem, snidling és egy kevés zöldség is kerül.

Snidlinggel, petrezselyemmel tálald.
Snidlinggel, petrezselyemmel tálald.Fotó: Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csokor friss petrezselyem és snidling felaprítva
  • 10 deka felszeletelt koktélparadicsom
  • 1 bögre rizs
  • 1 nagy bögre pörkölt vagy húsos ragu
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab összevágott zellerszár
  • 1 kisebb csésze összevágott aszalt paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst a hagyományos módon, majd keverd el a pörkölttel és készíts belőle langyos salátát a felaprított zöldségekkel és zöldfűszerekkel. Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal és egy kevés fűszerpaprikával. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

Padlizsános lasagne hús nélkül – gluténmentes, tojásmentes recept

Isteni finom lasagne egy óra alatt a család asztalára. Nem hiányzik belőle az íz, az illat és a hús vagy a tészta sem. Gluténmentes, tojásmentes recept.

május26., 06:04

Ez a füstös-fűszeres jambalaya vegán változatban is tele van ízekkel

Húsevőknek tálald izgalmas köretként.

2019. október17., 09:24

A spanyolok gyúrós kajája: garnélás-csirkés paella

Egyrészt szuper fehérjeforrás, másrészt izgalmas, ízekkel és fűszerekkel teli vacsora lehet belőle.

2019. október18., 12:04

Gluténmentes túrós-sajtos minipogik

A világ legfinomabb sós aprósütije lesz belőle, gluténmentesen.

május25., 06:00

Ha vajjal és vaníliával pirítod meg a kalácskockákat, levesek tetején is jól működnek majd

A legjobb az egészben az, hogy a kissé száraz kalácsok és kelt tészták is új életre kelnek a vajnak és a vaníliának köszönhetően. Nemcsak a gyümölcsös levesekben klassz, de egy-egy semleges ízű zöldséges fogást is feldobhatsz vele: a zeller-, az édesburgonya- és a burgonyalevesek tetején is tökéletes. Ha vanília helyett szarvasgombaolajat használsz, még több sós leves tetején bevetheted.

május23., 06:00

A kurkumás rizsgombócok az édes és a sós krémleveseket is feldobják

A paradicsomtól a krémes körtelevesig jó helye lesz leveseidben ezeknek a gombócoknak, amik ráadásul vannak annyira tartalmasak, hogy kiváltsanak egy nyári vacsorát azokon a napokon, amikor inkább csak valami könnyűt ennél.

május24., 06:00

Mustra