Ha csak egy kis adag pörkölt maradt, meleg rizses-húsos salátával mentsd meg a vacsorát!

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A rizses hússal nem tudsz mellényúlni és még finomabb lesz, ha az elkészült ételbe egy nagy adag frissen összevágott petrezselyem, snidling és egy kevés zöldség is kerül.

Snidlinggel, petrezselyemmel tálald.
Snidlinggel, petrezselyemmel tálald.Fotó: Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csokor friss petrezselyem és snidling felaprítva
  • 10 deka felszeletelt koktélparadicsom
  • 1 bögre rizs
  • 1 nagy bögre pörkölt vagy húsos ragu
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab összevágott zellerszár
  • 1 kisebb csésze összevágott aszalt paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst a hagyományos módon, majd keverd el a pörkölttel és készíts belőle langyos salátát a felaprított zöldségekkel és zöldfűszerekkel. Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal és egy kevés fűszerpaprikával. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

október18., 06:08

A spanyolok gyúrós kajája: garnélás-csirkés paella

Egyrészt szuper fehérjeforrás, másrészt izgalmas, ízekkel és fűszerekkel teli vacsora lehet belőle.

2019. október18., 12:04

Barackkal és sós karamellel is finom a rizskoch

Persze hogy málnaszörppel a legfinomabb, de dobogós második helyre is kerülnie kell az egyik változatnak. Forró karamellszósszal és friss barackszeletekkel tálald.

május14., 06:04

Ez a füstös-fűszeres jambalaya vegán változatban is tele van ízekkel

Húsevőknek tálald izgalmas köretként.

2019. október17., 09:24

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Az avokádó és a lazac remek páros, ebben a salátában próbáld ki!

Bár az avokádó kalóriatartalma viszonylag magas, a benne lévő zsírok kifejezetten egészségesek, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. A lazac is hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik, így a belőlük készült saláta eléggé főnyereménygyanús fogás.

október17., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.