Ha csak egy kis adag pörkölt maradt, meleg rizses-húsos salátával mentsd meg a vacsorát!

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A rizses hússal nem tudsz mellényúlni és még finomabb lesz, ha az elkészült ételbe egy nagy adag frissen összevágott petrezselyem, snidling és egy kevés zöldség is kerül.

Snidlinggel, petrezselyemmel tálald.
Snidlinggel, petrezselyemmel tálald.Fotó: Elena_Danileiko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csokor friss petrezselyem és snidling felaprítva
  • 10 deka felszeletelt koktélparadicsom
  • 1 bögre rizs
  • 1 nagy bögre pörkölt vagy húsos ragu
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab összevágott zellerszár
  • 1 kisebb csésze összevágott aszalt paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst a hagyományos módon, majd keverd el a pörkölttel és készíts belőle langyos salátát a felaprított zöldségekkel és zöldfűszerekkel. Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal és egy kevés fűszerpaprikával. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

Ez a nyári citromos-sült fokhagymás hummusz sokkal izgalmasabb, mint a hagyományos változat

A hummuszt egyszerűen új szintre emeli az édeskés sült fokhagyma és a citromhéj.

augusztus12., 06:04

Vörösborral főtt csirkecacciatore – füstölt paprikával a legfinomabb

Az olasz csirkepörkölt csak egy kicsit más, mint a mienk, de arra épp elég a változtatás, hogy legalább akkora rajongói legyünk, mint a hazai változatnak.

augusztus13., 06:00

A kurkumás rizsgombócok az édes és a sós krémleveseket is feldobják

A paradicsomtól a krémes körtelevesig jó helye lesz leveseidben ezeknek a gombócoknak, amik ráadásul vannak annyira tartalmasak, hogy kiváltsanak egy nyári vacsorát azokon a napokon, amikor inkább csak valami könnyűt ennél.

május24., 06:00

Izgalmas kombináció: csirke füstöltsajt-szósszal és aszalt szilvával

Ez a fogás akkor lesz a kedvenced, ha imádod együtt a különleges ízeket.

2019. október18., 09:24

Zöldséges rakott csirkemell laktózmentes sajtmártással (gluténmentes recept)

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogás, mégsem a hagyományos csirke-rizs páros. Tökéletes olyan alkalmakra, amikor nincs sok időtök főzni, mégis friss ételt szeretnétek az asztalra varázsolni.

augusztus11., 06:04

Citrusos sárgadinnyedzsem – sós mézzel és friss pirítóssal jársz vele a legjobban

Igen, elsőre furán hangzik minden, ami új, aztán, amikor adsz neki egy esélyt, kiderül, hogy megint csak arról volt szó, hogy az édes a sóssal mennyire finom, és valamennyi gyümölcs alkalmas arra, hogy klassz lekvár vagy csatni legyen belőle.

augusztus13., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.