Karanténkonyha level végtelen: maradék pörköltből gazdag, magyaros raguleves

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, erre millió recept van az interneten, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni, és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is. 

Akár mexikói hangulatúra is készítheted kukoricával és csilivel.
Akár mexikói hangulatúra is készítheted kukoricával és csilivel.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 deka pörkölt
  • 10 deka felszelelt kolbász
  • 2 nagyobb szál felaprított fehérrépa
  • 1 nagyobb szál felaprított sárgarépa
  • 50 deka felkockázott burgonya
  • 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 7 deka felkockázott szalonna
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 nagy evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymát, a szalonnát és a kolbászt, majd néhány perc után mehetnek hozzá a zöldségek és a paprika is. Öntsd fel legalább egy liter vízzel, majd főzd addig kis lángon, fedő alatt, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor mehet hozzá a maradék pörkölt és a liszttel elkevert tejföl is (ha telfölösen szeretnéd). Néhány keverés után vedd le a tűzről, és tálald friss petrezselyemmel. 

A A "leghúsosabb" vegán kaja - vörösboros görög pörkölt

Ez a szuperszaftos ragu karamellizált hagymával a görögök válasza a franciák "bœuf bourguignon"-jára. Steiner Kristófé pedig ez a vegán változat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha már csak egy kevés húsos ragu maradt otthon, készüljön belőle rakott káposzta jó sok tejföllel

A tejföl rengeteg magyar ételt képes új szintre emelni a túrógombóctól a csőben sült, rétegezett ételekig, miért lenne kivétel ez a maradék húsos raguval és rizzsel készült rakott káposzta?

2020. április1., 06:04

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

2020. március29., 06:00

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

A bográcsos egyik legfinomabb változata: vörösboros pörkölt vargányával

Vaddisznóból, sertésből és marhából is készülhet ez a klassz fogás, aminek a titka a vörösbor mellett az, hogy elég időt adjunk neki a tűzön.

2020. július19., 06:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek