Karanténkonyha level végtelen: maradék pörköltből gazdag, magyaros raguleves

Olvasási idő kb. 1 perc

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, erre millió recept van az interneten, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni, és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is. 

Akár mexikói hangulatúra is készítheted kukoricával és csilivel.
Akár mexikói hangulatúra is készítheted kukoricával és csilivel.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 deka pörkölt
  • 10 deka felszelelt kolbász
  • 2 nagyobb szál felaprított fehérrépa
  • 1 nagyobb szál felaprított sárgarépa
  • 50 deka felkockázott burgonya
  • 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 7 deka felkockázott szalonna
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 nagy evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymát, a szalonnát és a kolbászt, majd néhány perc után mehetnek hozzá a zöldségek és a paprika is. Öntsd fel legalább egy liter vízzel, majd főzd addig kis lángon, fedő alatt, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor mehet hozzá a maradék pörkölt és a liszttel elkevert tejföl is (ha telfölösen szeretnéd). Néhány keverés után vedd le a tűzről, és tálald friss petrezselyemmel. 

A A "leghúsosabb" vegán kaja - vörösboros görög pörkölt

Ez a szuperszaftos ragu karamellizált hagymával a görögök válasza a franciák "bœuf bourguignon"-jára. Steiner Kristófé pedig ez a vegán változat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

2020. március28., 06:00

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Vörösborral főtt csirkecacciatore – füstölt paprikával a legfinomabb

Az olasz csirkepörkölt csak egy kicsit más, mint a mienk, de arra épp elég a változtatás, hogy legalább akkora rajongói legyünk, mint a hazai változatnak.

2020. augusztus13., 06:00

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek