Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, erre millió recept van az interneten, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni, és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is.
![Akár mexikói hangulatúra is készítheted kukoricával és csilivel.](https://kep.index.hu/1/0/3222/32224/322246/32224633_2471521_1ca209bb87cdfdc4736eff733ee7634e_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 50 deka pörkölt
- 10 deka felszelelt kolbász
- 2 nagyobb szál felaprított fehérrépa
- 1 nagyobb szál felaprított sárgarépa
- 50 deka felkockázott burgonya
- 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 7 deka felkockázott szalonna
- ízlés szerint só és bors
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 2 nagy evőkanál étolaj
Elkészítés:
Dobd a forró olajra a hagymát, a szalonnát és a kolbászt, majd néhány perc után mehetnek hozzá a zöldségek és a paprika is. Öntsd fel legalább egy liter vízzel, majd főzd addig kis lángon, fedő alatt, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor mehet hozzá a maradék pörkölt és a liszttel elkevert tejföl is (ha telfölösen szeretnéd). Néhány keverés után vedd le a tűzről, és tálald friss petrezselyemmel.
![A](http://kep.index.hu/1/0/1020/10202/102027/10202720_313142_c4d3993aaa80bb6a465ab73914a6afa5_wm.jpg)
Ez a szuperszaftos ragu karamellizált hagymával a görögök válasza a franciák "bœuf bourguignon"-jára. Steiner Kristófé pedig ez a vegán változat.
Tovább olvasom