Így lesz a maradék pörköltből gyors vacsora: mexikói húsos töltött burgonya sajttal

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A töltött burgonyánál nincs kényelmesebb fogás, talán csak az a változata, amiben a töltelék is napok óta a hűtőben áll gazdátlanul. Törd össze kissé a pörköltet, adj hozzá egy kis csilit és kukoricát, majd egy nagy adag sajtot reszelj a burgonyákra, és már mehet is a sütőbe.

Egy kevés friss snidling is elfér a tetején.
Egy kevés friss snidling is elfér a tetején.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 1 nagy bögre maradék pörkölt
  • 4 evőkanál kukorica
  • 1 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény és csilipor
  • 1 bögre cheddar sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg sütőben a burgonyákat teljesen puhára, majd a közepükbe csinálj kis mélyedéseket. A kikanalazott krumplit is add majd a töltelékhez. 

Közben vágd apróbb darabokra a húsos ragut, keverj hozzá csilit, köményt, kukoricát és egy nagy evőkanál tejfölt. Mehet hozzá a krumpli is, majd ha kell, só és bors, és ezzel az újragondolt töltelékkel pakold meg a burgonyákat. A tetejét szórd meg sajttal, majd a sütőben olvaszd rá negyedóra alatt. 

Vajon életben maradnánk, ha csak krumplit ehetnénk?

Még több recept

Vegán paella

Ez a fogás éppen elég tartalmas ahhoz, hogy bevesd ebédre vagy vacsorára, de arra is alkalmas, hogy ha húsevőket is vendégül látsz, felcsíkozott csirkemellel is remek fogás készülhessen belőle.

június11., 10:24

Vacsorára nem is kell finomabb: húsos raguval töltött batyuk egyszerűen

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett.

2020. április1., 06:04

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

június10., 10:52

Cukkinis tészta

Ha a tészta egy részét cukkinitésztára cseréled, a fogás még mindig nagyon finom marad, de kalóriákból jóval kevesebb lesz majd a vacsorádban.

június14., 12:52

Vegán tavaszi tekercs

Ha valami egzotikusat ennél, van egy jó tippünk. Tálalj mellé fűszeres, paradicsomos rizst, vagy ízesítsd grillezett ananásszal és sáfránnyal.

június13., 10:20

Tészta hallal és cukkinivel

Egy nagy adag parmezánt nem érdemes kihagynod a tetejéről, és ha még krémesebbé tennéd, mascarpone és tejföl keverékével lesz rajta legfinomabb a szósz.

június9., 12:52

Mustra