Így lesz a maradék pörköltből gyors vacsora: mexikói húsos töltött burgonya sajttal

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A töltött burgonyánál nincs kényelmesebb fogás, talán csak az a változata, amiben a töltelék is napok óta a hűtőben áll gazdátlanul. Törd össze kissé a pörköltet, adj hozzá egy kis csilit és kukoricát, majd egy nagy adag sajtot reszelj a burgonyákra, és már mehet is a sütőbe.

Egy kevés friss snidling is elfér a tetején.
Egy kevés friss snidling is elfér a tetején.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 1 nagy bögre maradék pörkölt
  • 4 evőkanál kukorica
  • 1 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény és csilipor
  • 1 bögre cheddar sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg sütőben a burgonyákat teljesen puhára, majd a közepükbe csinálj kis mélyedéseket. A kikanalazott krumplit is add majd a töltelékhez. 

Közben vágd apróbb darabokra a húsos ragut, keverj hozzá csilit, köményt, kukoricát és egy nagy evőkanál tejfölt. Mehet hozzá a krumpli is, majd ha kell, só és bors, és ezzel az újragondolt töltelékkel pakold meg a burgonyákat. A tetejét szórd meg sajttal, majd a sütőben olvaszd rá negyedóra alatt. 

Vajon életben maradnánk, ha csak krumplit ehetnénk?

Még több recept

Gyors csokipuding 4 hozzávalóból – egy extra kókuszos-kurkumás réteggel még finomabb

Önmagában is csodálatos egy kevés csilipehellyel vagy étcsokiforgáccsal, de ha mellé összefőzöl kókusztejből zselatinnal egy kurkumás réteget, még izgalmasabb desszertet kapsz, amihez nem kell sokat a konyhában robotolnod. Rétegezd a kurkumával és tálald kókuszpehellyel, vagy szolgáld fel néhány szem rumos meggyel egy grillbuli végén.

május29., 06:00

Ez a mangós-joghurtos smoothie tökéletes, ha nem vagy a nagy reggelik híve

Egy kis mentával vagy citromfűvel a tetején látványnak is tökéletes lesz ez a finomság, amivel egy gyors reggelit is helyettesíthetsz.

május29., 06:00

Ha csak egy kis adag pörkölt maradt, meleg rizses-húsos salátával mentsd meg a vacsorát!

A rizses hússal nem tudsz mellényúlni és még finomabb lesz, ha az elkészült ételbe egy nagy adag frissen összevágott petrezselyem, snidling és egy kevés zöldség is kerül.

március29., 06:00

Epres-balzsamecetes lekvár kakukkfűvel – ezt kend a reggeli pirítósra!

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

május31., 06:00

Ez a szegfűszeges-narancsos pác halakkal és pulykával lesz a legtökéletesebb

Semmi okunk arra, hogy csak télen használjuk a narancs héját és a szegfűszeget az ételek ízesítésére. Ha elkészült az ebben pácolt hús, egy nagy adag rukkolás salátát kínálj mellé, narancslekvárral és szójaszósszal készült öntettel.

május31., 06:00

A joghurtos, mézes-mustáros páccal a csirkehús és a pulyka is izgalmasabb lesz

Ilyen extra aromák mellé nem is kell köretnek több, mint egy klassz, olívaolajjal meglocsolt idénysaláta vagy egy kis adag cukkinivel és mazsolával elkevert bulgur.

május30., 06:00

Mustra