Így lesz a maradék pörköltből gyors vacsora: mexikói húsos töltött burgonya sajttal

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A töltött burgonyánál nincs kényelmesebb fogás, talán csak az a változata, amiben a töltelék is napok óta a hűtőben áll gazdátlanul. Törd össze kissé a pörköltet, adj hozzá egy kis csilit és kukoricát, majd egy nagy adag sajtot reszelj a burgonyákra, és már mehet is a sütőbe.

Egy kevés friss snidling is elfér a tetején.
Egy kevés friss snidling is elfér a tetején.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 1 nagy bögre maradék pörkölt
  • 4 evőkanál kukorica
  • 1 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény és csilipor
  • 1 bögre cheddar sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg sütőben a burgonyákat teljesen puhára, majd a közepükbe csinálj kis mélyedéseket. A kikanalazott krumplit is add majd a töltelékhez. 

Közben vágd apróbb darabokra a húsos ragut, keverj hozzá csilit, köményt, kukoricát és egy nagy evőkanál tejfölt. Mehet hozzá a krumpli is, majd ha kell, só és bors, és ezzel az újragondolt töltelékkel pakold meg a burgonyákat. A tetejét szórd meg sajttal, majd a sütőben olvaszd rá negyedóra alatt. 

Vajon életben maradnánk, ha csak krumplit ehetnénk?

Még több recept

Dobj össze egy egyszerű barbecue-szószt, segítünk!

Nem mintha ne szabhatnánk saját ízlésünkre az egyik legfinomabb szószt, akár whiskyvel, akár vegán változatban összedobva, mi most mégis egy klassz, hagyományos recepttel készültünk. Húsok tetején, grillezett zöldségek mellett nem is kell finomabb ennél.

október22., 06:04

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

október21., 06:16

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

október21., 06:16

Ezt a sütőtökös kenyeret imádni fogod a reggeli tejeskávéd mellett

Nem túl édes, nem is sós, egy kevés vajjal, szilvalekvárral, de akár napon szárított sonkaszeletek mellett is tökéletes. Ha nem fogy el, szeletenként fagyaszd le, és fogyasztás előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból.

október24., 06:04

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

október24., 06:04

Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

október21., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.