Így lesz a maradék pörköltből gyors vacsora: mexikói húsos töltött burgonya sajttal

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A töltött burgonyánál nincs kényelmesebb fogás, talán csak az a változata, amiben a töltelék is napok óta a hűtőben áll gazdátlanul. Törd össze kissé a pörköltet, adj hozzá egy kis csilit és kukoricát, majd egy nagy adag sajtot reszelj a burgonyákra, és már mehet is a sütőbe.

Egy kevés friss snidling is elfér a tetején.
Egy kevés friss snidling is elfér a tetején.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 1 nagy bögre maradék pörkölt
  • 4 evőkanál kukorica
  • 1 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény és csilipor
  • 1 bögre cheddar sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg sütőben a burgonyákat teljesen puhára, majd a közepükbe csinálj kis mélyedéseket. A kikanalazott krumplit is add majd a töltelékhez. 

Közben vágd apróbb darabokra a húsos ragut, keverj hozzá csilit, köményt, kukoricát és egy nagy evőkanál tejfölt. Mehet hozzá a krumpli is, majd ha kell, só és bors, és ezzel az újragondolt töltelékkel pakold meg a burgonyákat. A tetejét szórd meg sajttal, majd a sütőben olvaszd rá negyedóra alatt. 

Vajon életben maradnánk, ha csak krumplit ehetnénk?

Még több recept

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

január17., 06:04

Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazacccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

2020. február23., 09:20

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

január14., 06:04

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

január14., 06:04

Vacsorára nem is kell finomabb: húsos raguval töltött batyuk egyszerűen

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett.

2020. április1., 06:04

Kecskesajttal és aszalt paradicsommal a legfinomabb a reggeli omlett

Szezonban ne hagyd ki belőle a friss paradicsomokat, bazsalikomleveleket és egy nagy marék rukkolát sem.

január16., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.