Így lesz elegánsabb a munkahelyi ebéded – csirkés szendvics szarvasgombával

Egy szelet grillezett csirke, egy kevés rozskenyér és egy kis szarvasgomba a citromos majonéz mellé, és máris szuper menő ebédet vagy klassz útravalót készítettél.

Egy olasz közmondás szerint „aki erényesen akar élni, tartózkodjék a szarvasgombától”. A gondolat arra utal, amiről sokszor hallottunk már: egyesek szerint nemcsak fűszerként, de gyógyszerként és afrodiziákumként is bevethetjük. A megfigyelések szerint a szarvasok a nyári párzás előtt ettől a gombafajtól kapnak erőre – nem meglepő módon a nevét is erről kapta egyik legizgalmasabb fűszerünk.

Egy kevés házi majonézzel az igazi.
Egy kevés házi majonézzel az igazi.Fotó: haoliang

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 közepes szelet csirkemellfilé
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szarvasgomba-kaviár (vagy szarvasgombaolaj)
  • 1 evőkanál (házi) majonéz
  • 1 maréknyi összevágott jégsaláta
  • 1 nagyobb szelet cukkini
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • 2 darab rozskenyérszelet (vagy hamburgerzsömle)
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a citromhéjat a majonézzel és tedd félre. 

A húsokat és a cukkinit olajozd meg kissé, majd sózd, borsozd és süsd meg egy grillen (vagy olajban). Ha ezzel megvagy, kend a majonézt az egyik kenyérre, arra mehet a szarvasgomba, majd a saláta, a hús és a cukkini.

 

Tacskóval szarvasgombára – Budán leltünk az értékes kincsekre
Tacskóval szarvasgombára – Budán leltünk az értékes kincsekre

Nem kell messzire menni az értékes kincsért, de kutya mindenképpen kell hozzá.

Tovább »

Még több recept

Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

november22., 06:04

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

november27., 06:04

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

Ezt a mézeskalács-sajttortát a tél minden napján falnánk

Talán csak egy kis narancsos-narancslikőrös tejszínhab teheti még tökéletesebbé ezt a desszertet, ami ünnepi édességként is tökéletes, ha idén nem a hagyományosakban gondolkodsz.

november21., 06:24

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.