Így lesz elegánsabb a munkahelyi ebéded – csirkés szendvics szarvasgombával

Egy szelet grillezett csirke, egy kevés rozskenyér és egy kis szarvasgomba a citromos majonéz mellé, és máris szuper menő ebédet vagy klassz útravalót készítettél.

Egy olasz közmondás szerint „aki erényesen akar élni, tartózkodjék a szarvasgombától”. A gondolat arra utal, amiről sokszor hallottunk már: egyesek szerint nemcsak fűszerként, de gyógyszerként és afrodiziákumként is bevethetjük. A megfigyelések szerint a szarvasok a nyári párzás előtt ettől a gombafajtól kapnak erőre – nem meglepő módon a nevét is erről kapta egyik legizgalmasabb fűszerünk.

Egy kevés házi majonézzel az igazi.
Egy kevés házi majonézzel az igazi.haoliang

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 közepes szelet csirkemellfilé
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szarvasgomba-kaviár (vagy szarvasgombaolaj)
  • 1 evőkanál (házi) majonéz
  • 1 maréknyi összevágott jégsaláta
  • 1 nagyobb szelet cukkini
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • 2 darab rozskenyérszelet (vagy hamburgerzsömle)
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a citromhéjat a majonézzel és tedd félre. 

A húsokat és a cukkinit olajozd meg kissé, majd sózd, borsozd és süsd meg egy grillen (vagy olajban). Ha ezzel megvagy, kend a majonézt az egyik kenyérre, arra mehet a szarvasgomba, majd a saláta, a hús és a cukkini.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek