Így lesz elegánsabb a munkahelyi ebéded – csirkés szendvics szarvasgombával

Egy szelet grillezett csirke, egy kevés rozskenyér és egy kis szarvasgomba a citromos majonéz mellé, és máris szuper menő ebédet vagy klassz útravalót készítettél.

Egy olasz közmondás szerint „aki erényesen akar élni, tartózkodjék a szarvasgombától”. A gondolat arra utal, amiről sokszor hallottunk már: egyesek szerint nemcsak fűszerként, de gyógyszerként és afrodiziákumként is bevethetjük. A megfigyelések szerint a szarvasok a nyári párzás előtt ettől a gombafajtól kapnak erőre – nem meglepő módon a nevét is erről kapta egyik legizgalmasabb fűszerünk.

Egy kevés házi majonézzel az igazi.
Egy kevés házi majonézzel az igazi.Fotó: haoliang

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 közepes szelet csirkemellfilé
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szarvasgomba-kaviár (vagy szarvasgombaolaj)
  • 1 evőkanál (házi) majonéz
  • 1 maréknyi összevágott jégsaláta
  • 1 nagyobb szelet cukkini
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • 2 darab rozskenyérszelet (vagy hamburgerzsömle)
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a citromhéjat a majonézzel és tedd félre. 

A húsokat és a cukkinit olajozd meg kissé, majd sózd, borsozd és süsd meg egy grillen (vagy olajban). Ha ezzel megvagy, kend a majonézt az egyik kenyérre, arra mehet a szarvasgomba, majd a saláta, a hús és a cukkini.

 

Tacskóval szarvasgombára – Budán leltünk az értékes kincsekre
Tacskóval szarvasgombára – Budán leltünk az értékes kincsekre

Nem kell messzire menni az értékes kincsért, de kutya mindenképpen kell hozzá.

Tovább »

Még több recept

A legjobb, ha ezt a gyors áfonyalevest vaníliás mandulaszeletekkel dobod fel

Csak pirítsd meg hozzá a mandulaszeleteket egy kevés vaníliával, és forrón tálald a hideg leves tetején. Ha szeretnél még valamit mellé, fehér csokis túrógombócokból készíts bele levesbetétet.

június5., 06:00

Gyors ananászleves kurkumával és csilis banáncsipsszel

Nincs is jobb azoknál az ízekben gazdag és még csak nem is unalmas leveseknél, amiket néhány perc alatt, akár főzés nélkül is összedobhatunk egy-egy fárasztó hétköznap végén. Ha nyitott vagy a különleges ízkombinációkra, vagy a gyors ételek a kedvenceid, figyeld e heti receptjeinket, mert öt különleges, gyors levessel készültünk.

június3., 06:00

Fokhagymás paradicsomba töltött bazsalikomos mini húsgolyók

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

június4., 06:04

Cheddar sajttal és erdei gombás raguval a legegyszerűbb karajszeletek is izgalmasak

Egy kevés aszalt gyümölcs a vajjal és vöröshagymával puhított gombás raguba és egy kis lilaburgonya-püré, és máris fenszi vacsorává minősül egy egyszerű sertésszelet. Már mutatjuk is, hogyan.

június4., 06:04

Fenséges krémes vegán gombaleves – glutén-, tej- és tojásmentes recept

Pompás ízű, elegáns külsejű leves sok-sok gombával és egy kis fehérborral gluténmentesen, tejmentesen, tojásmentesen.

június2., 06:04

Vörösboros-borsos marináddal dobd fel a marha- és sertéshúsokat sütés előtt!

Naná, hogy minden vörös húsnak jól fog állni ez a különleges grillpác. Ha egy adag balzsamecetes sültzöldség-salátát is készítesz mellé parmezánnal, akkor már nem is kell a tökéletes vacsorához semmi más, esetleg a megmaradt vörösborból egy-egy pohár.

június3., 06:00

Mustra