Így lesz elegánsabb a munkahelyi ebéded – csirkés szendvics szarvasgombával

Egy szelet grillezett csirke, egy kevés rozskenyér és egy kis szarvasgomba a citromos majonéz mellé, és máris szuper menő ebédet vagy klassz útravalót készítettél.

Egy olasz közmondás szerint „aki erényesen akar élni, tartózkodjék a szarvasgombától”. A gondolat arra utal, amiről sokszor hallottunk már: egyesek szerint nemcsak fűszerként, de gyógyszerként és afrodiziákumként is bevethetjük. A megfigyelések szerint a szarvasok a nyári párzás előtt ettől a gombafajtól kapnak erőre – nem meglepő módon a nevét is erről kapta egyik legizgalmasabb fűszerünk.

Egy kevés házi majonézzel az igazi.
Egy kevés házi majonézzel az igazi.Fotó: haoliang

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 közepes szelet csirkemellfilé
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szarvasgomba-kaviár (vagy szarvasgombaolaj)
  • 1 evőkanál (házi) majonéz
  • 1 maréknyi összevágott jégsaláta
  • 1 nagyobb szelet cukkini
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • 2 darab rozskenyérszelet (vagy hamburgerzsömle)
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a citromhéjat a majonézzel és tedd félre. 

A húsokat és a cukkinit olajozd meg kissé, majd sózd, borsozd és süsd meg egy grillen (vagy olajban). Ha ezzel megvagy, kend a majonézt az egyik kenyérre, arra mehet a szarvasgomba, majd a saláta, a hús és a cukkini.

 

Tacskóval szarvasgombára – Budán leltünk az értékes kincsekre
Tacskóval szarvasgombára – Budán leltünk az értékes kincsekre

Nem kell messzire menni az értékes kincsért, de kutya mindenképpen kell hozzá.

Tovább »

Még több recept

A különleges sajtok rajongói imádni fogják ezt a kéksajtos-sonkás húsvéti szendvicset

Egy nagy adag jégsaláta és akár néhány vékony szelet alma és szárzeller is kerülhet ebbe a szendvicsbe, amit rozskenyérrel és kalácsszeletekkel is elkészíthetsz – a kéksajt kedvelői biztos, hogy szeretni fogják.

április15., 06:00

A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

szeptember24., 06:04

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

szeptember19., 06:04

Szarvasgombás salátaöntettel a hideg és a meleg salátákat is egyszerűen feldobhatod

Ha van egy kis szarvasgombaolaj otthon, készíts belőle salátaöntetet és locsold meleg édesburgonyás, csicseriborsós vagy frissen készült, paradicsomos uborkasaláta tetejére.

április16., 06:00

Még egy csokis érdekesség, ami a szarvasgombától lesz igazán finom

Nem elég, hogy az íze jóval izgalmasabb lesz, elkészíteni sem ördöngösség ezt a klassz fogást, ami arra is tökéletes, hogy a vendégeket meglepd egy gasztrokülönlegességgel. Ha egy kevés gránátalmás ragut is készítesz mellé, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

július18., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.