A marcipánt házilag is összedobhatod: elkészítéséhez mandulabélre, porcukorra és vízre van szükség. Először sziruposra kell főzni a cukrot és a vizet, majd kissé lehűtve hozzáadni a mandulát, a kész masszát pedig simára gyúrni. Ha pedig ezt kihagynád a tetejéről, akkor egy klassz, szilvás-vaníliás süti lesz a végeredmény.
Hozzávalók
- 20 deka szilva felkockázva, fahéjas lisztbe forgatva (vagy aszalt szilva)
- 1 deci tej
- 1 mokkásanál só
- 25 deka liszt
- 0.5 zacskó sütőpor
- 6 deka puha vaj
- 20 deka cukor
- 2 darab tojás
- 1 darab vaníliarúd kikapart magja
- 15 deka marcipán
- 4 csapott evőkanál porcukor
Elkészítés:
Keverd el egymással a száraz hozzávalókat, majd a nedves alapanyagokat is dolgozd el. Forgasd össze a két keveréket, keverd el benne a szilvát, majd 180 fokon úgy 35 perc alatt süsd készre a sütit.
A végén porcukros deszkán nyújtsd ki a marcipánt, és amikor a süti még éppen langyos, tedd a tetejére.