Csirkés bulgur gránátalmával – így lesz menő fogás az egyszerű csirke & bulgur párosból

A gránátalma tökéletesen működik a desszertek és főételek mellett is. Ahogy egy egyszerű majonézes burgonyasalátát feldob, úgy teszi nagyon érdekessé ezt az egyszerű, csirkével és bulgurral készült fogást.

A bulgurról csak jókat mondhatunk: mivel készítésekor az egész búzaszemet felhasználják, így számos értékes tápanyag benne marad. Van benne rengeteg rost, mellette vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, leginkább B-vitaminban és vasban. Kalóriatartalma ugyanannyi, mint a rizsé, de a glikémiás indexe jóval alacsonyabb.

A csirke és a gránátalma dobja fel.
A csirke és a gránátalma dobja fel.asab974

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé (leveskockából is készítheted)
  • 1 csokor menta
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 1 csokor zöldhagyma zöldje
  • 6 gerezd felaprított fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 30 deka csirkecombfilé
  • 1 darab biocitrom leve és héja
  • 1 teáskanál római kömény, koriander, fahéj (összesen)
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, add hozzá római köményt, a koriandert és a fahéjat. Keverd el benne a bulgurt, és tedd félre úgy 25 percre, hogy fedő alatt megpuhuljon. 

A forró zsiradékok keverékére dobd rá a fokhagymát és a felkockázott húsfalatokat, majd a falatok méretétől függően néhány perc alatt süsd készre a húst. Amíg sül, a többi összetevőt, vagyis a gránátalmát, a zöldhagymát és a mentát aprítsd fel, majd, amikor a hús elkészült, keverd el a citrommal, és add a csirkefalatokhoz. Ha a bulgur is megpuhult, azzal is forgasd össze, majd friss citromszeletekkel tálald. 

 

kapcsolódó Furagyümölcs-kalauz: gránátalma
Furagyümölcs-kalauz: gránátalma

Mi ez, hogyan pucoljuk, és mihez kezdjünk vele? Gránátalma kalauz kezdőknek, középhaladóknak és rajongóknak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gránátalmás-sajtkrémes muffin

Sajtkrémmel és gránátalmával a legfinomabbak a muffinok, és ha gránátalmát nem találsz, akár fekete ribizlivel is helyettesítheted.

2021. június19., 12:52

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Gyömbéres-gránátalmás eperleves – néhány mentás rizsgombóccal lesz az igazi

Nem kell túlgondolnod, vagy külön bevásárolnod miatta – ha épp nincs gyömbér a közelben, egy kevés Cayenne-csilivel adj extra aromákat ennek a levesnek.

2020. augusztus6., 06:04

Óvatos duhajkodás: mangós csirke bulgurral és mézes mandulával

A bulgur azért tökéletes köret, mert íze a rizséhez hasonlóan nem túl markáns, ám annál sokkal hamarabb elkészül, és lassabban szívódik fel.

2020. január21., 10:40

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mustra