Csirkés bulgur gránátalmával – így lesz menő fogás az egyszerű csirke & bulgur párosból

A gránátalma tökéletesen működik a desszertek és főételek mellett is. Ahogy egy egyszerű majonézes burgonyasalátát feldob, úgy teszi nagyon érdekessé ezt az egyszerű, csirkével és bulgurral készült fogást.

A bulgurról csak jókat mondhatunk: mivel készítésekor az egész búzaszemet felhasználják, így számos értékes tápanyag benne marad. Van benne rengeteg rost, mellette vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, leginkább B-vitaminban és vasban. Kalóriatartalma ugyanannyi, mint a rizsé, de a glikémiás indexe jóval alacsonyabb.

A csirke és a gránátalma dobja fel.
A csirke és a gránátalma dobja fel.Fotó: asab974

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé (leveskockából is készítheted)
  • 1 csokor menta
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 1 csokor zöldhagyma zöldje
  • 6 gerezd felaprított fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 30 deka csirkecombfilé
  • 1 darab biocitrom leve és héja
  • 1 teáskanál római kömény, koriander, fahéj (összesen)
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, add hozzá római köményt, a koriandert és a fahéjat. Keverd el benne a bulgurt, és tedd félre úgy 25 percre, hogy fedő alatt megpuhuljon. 

A forró zsiradékok keverékére dobd rá a fokhagymát és a felkockázott húsfalatokat, majd a falatok méretétől függően néhány perc alatt süsd készre a húst. Amíg sül, a többi összetevőt, vagyis a gránátalmát, a zöldhagymát és a mentát aprítsd fel, majd, amikor a hús elkészült, keverd el a citrommal, és add a csirkefalatokhoz. Ha a bulgur is megpuhult, azzal is forgasd össze, majd friss citromszeletekkel tálald. 

 

Furagyümölcs-kalauz: gránátalma
Furagyümölcs-kalauz: gránátalma

Mi ez, hogyan pucoljuk, és mihez kezdjünk vele? Gránátalma kalauz kezdőknek, középhaladóknak és rajongóknak.

Tovább »

Még több recept

Bulgur padlizsánnal, erdei gombákkal és kecskesajttal

Ha szereted a bulgurt, érdemes feldobnod egy nagy adag grillezett padlizsánnal és aromás erdei gombákkal, így menő köretet vagy remek vega főételt tudsz összedobni.

2020. július26., 06:04

Gyömbéres-gránátalmás eperleves – néhány mentás rizsgombóccal lesz az igazi

Nem kell túlgondolnod, vagy külön bevásárolnod miatta – ha épp nincs gyömbér a közelben, egy kevés Cayenne-csilivel adj extra aromákat ennek a levesnek.

2020. augusztus6., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Itt tart már a tudomány: császármorzsa bulgurból

Vannak érveink a bulguros változat mellett.

2020. január22., 11:20

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.