Csirkés bulgur gránátalmával – így lesz menő fogás az egyszerű csirke & bulgur párosból

A gránátalma tökéletesen működik a desszertek és főételek mellett is. Ahogy egy egyszerű majonézes burgonyasalátát feldob, úgy teszi nagyon érdekessé ezt az egyszerű, csirkével és bulgurral készült fogást.

A bulgurról csak jókat mondhatunk: mivel készítésekor az egész búzaszemet felhasználják, így számos értékes tápanyag benne marad. Van benne rengeteg rost, mellette vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, leginkább B-vitaminban és vasban. Kalóriatartalma ugyanannyi, mint a rizsé, de a glikémiás indexe jóval alacsonyabb.

A csirke és a gránátalma dobja fel.
A csirke és a gránátalma dobja fel.Fotó: asab974

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé (leveskockából is készítheted)
  • 1 csokor menta
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 1 csokor zöldhagyma zöldje
  • 6 gerezd felaprított fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 30 deka csirkecombfilé
  • 1 darab biocitrom leve és héja
  • 1 teáskanál római kömény, koriander, fahéj (összesen)
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, add hozzá római köményt, a koriandert és a fahéjat. Keverd el benne a bulgurt, és tedd félre úgy 25 percre, hogy fedő alatt megpuhuljon. 

A forró zsiradékok keverékére dobd rá a fokhagymát és a felkockázott húsfalatokat, majd a falatok méretétől függően néhány perc alatt süsd készre a húst. Amíg sül, a többi összetevőt, vagyis a gránátalmát, a zöldhagymát és a mentát aprítsd fel, majd, amikor a hús elkészült, keverd el a citrommal, és add a csirkefalatokhoz. Ha a bulgur is megpuhult, azzal is forgasd össze, majd friss citromszeletekkel tálald. 

 

Furagyümölcs-kalauz: gránátalma
Furagyümölcs-kalauz: gránátalma

Mi ez, hogyan pucoljuk, és mihez kezdjünk vele? Gránátalma kalauz kezdőknek, középhaladóknak és rajongóknak.

Tovább »

Még több recept

Egy kis sovány hús különleges formában: mustáros nyúlragu zöld borssal és rozmaringgal

Szegény nyuszikat sajnáljuk ugyan, ám a másik oldalon is vannak érvek.

január16., 11:20

Itt tart már a tudomány: császármorzsa bulgurból

Vannak érveink a bulguros változat mellett.

január22., 11:20

Zseniális recept: hamburgerzsömle gluténmentesen

Akkor sem kell lemondani egy jó hamburgerről, ha diétázol.

február24., 11:24

Házi készítésű halrudacskák – a gyerekek is imádni fogják!

Egy kis mézes mustár és friss őrölt színesborssal alaposan megszórt sült krumpli teheti igazán fullossá ezeket a halfalatkákat, amiket ebben a formában valamiért sokkal szívesebben esznek meg a gyerekek, mint a halászlét, a grillezett vagy a sült halat.

február22., 09:21

Rakott kel bulgurral és parmezánnal – olyan, mint a hagyományos, csak jóval többet tesz az egészségedért

Tíz deka bulgurban 69 gramm szénhidrát van, glikémiás indexe 46, szemben a fehér rizzsel, amié 87.

január6., 11:20

Amire mindig is vágytál: házi pizzás csiga gluténmentesen

Mi legyen kedvenc pizzafeltéteinkből, amikor nem szeretnénk pizzát enni? Mondjuk pizzás csiga. Bűnözésmentes (értsd: gluténmentes, tojásmentes, élesztőmentes) változatban akár vacsorára is.

február24., 12:04

Mustra