Inkább ne beszéljünk arról, mi is valójában a sertésvelő, és talán azt sem érdemes sokáig vizsgálgatni, ahogyan kinéz, de sajnos nagyon finom, így érdemes adni neki egy esélyt akár rántva, akár ebben a tojásos reggeliben. Ne felejtsd el felhasználás előtt a velőt alaposan lehártyázni, ehhez csak hideg vízre lesz szükséged.
Hozzávalók 2 személyre
- 15 deka velő
- 5 darab tojás
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 evőkanál vaj
- 0.5 deci tejszín
- 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 darab felkockázott kaliforniai paprika
- 1 darab felkockázott szárzeller
Elkészítés:
Dobd a vajra a hagymát, majd 3-4 perc alatt főzd elő a velőt forró vízben. Ezek után add a hagymához, majd üsd mellé a felvert tojásokat, és a tejszínt is keverd bele, majd sózd és borsozd a keveréket. Néhány perc alatt elkészül. Tálalás előtt keverd hozzá a megsózott, friss zöldségeket. Elég hozzá egy szelet barna kenyér és egy adag friss petrezselyem, és már tálalhatod is.