Velőrajongók, figyelem! Reggelire is tökéletes ez a velő tojással és friss zöldségekkel

A csontvelő zsíros, kalóriadús alapanyag, ám a hagyományos sertésvelő 10 dekájában csak közel 130 kalória van. Egy kis tojással és sok friss zöldséggel felütve minden velőkedVELŐ kedvence lesz! Hát ez sem lesz az év szóvicce.

Inkább ne beszéljünk arról, mi is valójában a sertésvelő, és talán azt sem érdemes sokáig vizsgálgatni, ahogyan kinéz, de sajnos nagyon finom, így érdemes adni neki egy esélyt akár rántva, akár ebben a tojásos reggeliben. Ne felejtsd el felhasználás előtt a velőt alaposan lehártyázni, ehhez csak hideg vízre lesz szükséged. 
 

Zöldségekkel még finomabb.
Zöldségekkel még finomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka velő
  • 5 darab tojás
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaj
  • 0.5 deci tejszín
  • 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 darab felkockázott kaliforniai paprika
  • 1 darab felkockázott szárzeller
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a vajra a hagymát, majd 3-4 perc alatt főzd elő a velőt forró vízben. Ezek után add a hagymához, majd üsd mellé a felvert tojásokat, és a tejszínt is keverd bele, majd sózd és borsozd a keveréket. Néhány perc alatt elkészül. Tálalás előtt keverd hozzá a megsózott, friss zöldségeket. Elég hozzá egy szelet barna kenyér és egy adag friss petrezselyem, és már tálalhatod is. 

kapcsolódó Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval
Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval

A velős pirítós óta tudjuk, hogy a velő tényleg a legegyszerűbb ételeket is feldobja, de ha ez nem lenne elég, készítettünk mellé egy nagy adag fehérboros, mazsolás ragut is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Thai sült rizs bazsalikommal és csirkével

Ha többségében hagyományos alapanyagokból készítenél valami nagyon különlegeset, ezt az egyszerű thai fogást próbáld ki!

szeptember12., 11:20

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

szeptember16., 11:24

Lencsés hummusz izgalmasan – zöldségek mellett és szendvicsekben is finom

Ha épp csicseriborsó nincs otthon, ezt a fehérbabos-lencsés mártogatóst érdemes elkészítened. Egy kis plusz fahéjjal, köménnyel, csilivel és olívaolajjal a tetején lesz igazán keleti.

szeptember11., 10:24

Kacsa stir-fry gyömbérrel és rengeteg zöldséggel

Még egy olyan fogás, ami egyrészt finom, másrészt teljesen testreszabható a kedvenc zöldségeiddel, amiktől ráadásul egészségesebb is lesz. Nálunk mazsolás-fűszeres rizzsel került az asztalra, nem bántuk meg.

szeptember15., 10:24

Csirke narancsos-mascarponés változatban

Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.

szeptember11., 12:52

Mustra