Könnyű és ünnepi: aszúleves parmezánnal

Aromás és különleges leves lesz belőle, aminek fűszeres ízét a tejszín simítja el egy kicsit. Imádjuk, mert úgy ünnepi, hogy percek alatt kész van, ráadásul nem leszünk tőle teljesen tele a dupla adag töltött káposzta előtt.

Tálalhatod frissen őrölt rózsaborssal, ropogós sülthagymakockákkal, pirított csicseriborsóval és akár sült vagy grillezett hallal a tetején, mindenféleképpen izgalmas első fogás lesz. 

Sokféle levesbetéttel finom, válaszd ki a kedvenced!
Sokféle levesbetéttel finom, válaszd ki a kedvenced!Debby Lewis-Harrison

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 deci tejszín
  • 2 deci zöldségalaplé
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál parmezán
  • 2 deci Tokaji aszú
  • 1 fél mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel melegedni a bort. Amikor már néhány percet főtt, mehet hozzá két deci alaplé és a tejszín fele. Hagyd őket a tűzön néhány percig, közben a tejszín másik feléhez adj egy csapott evőkanál étkezési keményítőt, egy fél mokkáskanál sót és egy mokkáskanál barna cukrot. Néhány perc után ezzel sűrítsd a keveréket, majd ha már az állaga krémes, tálald egy evőkanálnyi parmezánnal a tetején. Ha tartalmasabbá tennéd, néhány falat sült hallal a tetején is tálalhatod.

kapcsolódó Miért drága a tokaji aszú?- szüreteltünk
Miért drága a tokaji aszú?- szüreteltünk

Egy asszony egy nap 6-10 kiló tökéletes aszúszemet tud leszedni többéves gyakorlattal. Nekünk mindössze két szem sikerült fél óra alatt. A szüret nem tartozik az álommunkák közé.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

szeptember11., 10:44

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

szeptember24., 11:24

Lazacos raguleves borsóval és fokhagymával – egészséges és isteni fogás

Ha csak egy kevés lazac van otthon, de összedobnál belőle egy remek kétszemélyes vacsorát, készítsd el ezt a sűrű levest, amit mi fokhagymával és friss kaporral dobtunk fel.

május23., 12:52

Mandulás karfiolleves

Te is karfiolrajongó vagy? Akkor nincs más hátra, csak a rántott és párolt változat után elkészíteni vele néhány finom levest. Például ezt.

június13., 12:52

Brokkolileves parmezáncsipsszel

Parmezáncsipsszel, sült fokhagymával, de akár napon szárított sonkával a tetején is készülhet ez a gyors fogás, ami a diétádba is remekül beilleszthető.

június16., 10:44

Mustra