Könnyű és ünnepi: aszúleves parmezánnal

Aromás és különleges leves lesz belőle, aminek fűszeres ízét a tejszín simítja el egy kicsit. Imádjuk, mert úgy ünnepi, hogy percek alatt kész van, ráadásul nem leszünk tőle teljesen tele a dupla adag töltött káposzta előtt.

Tálalhatod frissen őrölt rózsaborssal, ropogós sülthagymakockákkal, pirított csicseriborsóval és akár sült vagy grillezett hallal a tetején, mindenféleképpen izgalmas első fogás lesz. 

Sokféle levesbetéttel finom, válaszd ki a kedvenced!
Sokféle levesbetéttel finom, válaszd ki a kedvenced!Debby Lewis-Harrison

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 deci tejszín
  • 2 deci zöldségalaplé
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál parmezán
  • 2 deci Tokaji aszú
  • 1 fél mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel melegedni a bort. Amikor már néhány percet főtt, mehet hozzá két deci alaplé és a tejszín fele. Hagyd őket a tűzön néhány percig, közben a tejszín másik feléhez adj egy csapott evőkanál étkezési keményítőt, egy fél mokkáskanál sót és egy mokkáskanál barna cukrot. Néhány perc után ezzel sűrítsd a keveréket, majd ha már az állaga krémes, tálald egy evőkanálnyi parmezánnal a tetején. Ha tartalmasabbá tennéd, néhány falat sült hallal a tetején is tálalhatod.

Miért drága a tokaji aszú?- szüreteltünk Miért drága a tokaji aszú?- szüreteltünk

Egy asszony egy nap 6-10 kiló tökéletes aszúszemet tud leszedni többéves gyakorlattal. Nekünk mindössze két szem sikerült fél óra alatt. A szüret nem tartozik az álommunkák közé.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

2021. október10., 09:20

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2022. január4., 06:24

Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

2021. szeptember11., 10:44

Ez a remek olasz, húsos raguleves akár önálló fogásként is megállja a helyét

Egy jó desszert mellette éppen elég, mondjuk egy sütőtökös krémmel és Amarettoval készült tiramisu, így a főfogás akár ki is maradhat. Ez a leves remekül laktat, főleg, ha egy nagy adag fokhagymás-fűszervajas kenyér is kerül mellé.

2021. október30., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek