Idén negyedik alkalommal szervezik meg világszerte az Olasz Gasztronómiai Világhét elnevezésű rendezvénysorozatot annak érdekében, hogy az itáliai gasztronómia szerelmesei ne csak a finom ételeket, de a mögöttük álló kultúrát és az asztalra kerülő fogások készítésének titkait is jobban megismerhessék. A változatos hazai programban workshopok, kóstolók és filmvetítés hozza közelebb az igazi olasz életérzést.
Te máris igazi szakértője vagy az olasz konyhának? Nem lehet zavarba hozni az ország különböző régióinak fogásaival? Kvízünkből kiderül, mennyire vagy képben, ha nem a pizza és a pasta a téma: ezúttal más, méltán híres csemegékről, a parmezánokról és a balzsamecetekről kérdezünk.
Nem lesz könnyű dolgod: most fitogtatott tudásunkat egyenesen a pollenzói Gasztronómiai Tudományok Egyeteme Érzékszervi Vizsgálatok Laboratóriumának vezető egyetemi tanárától, Luisa Torritól szereztük a világhét egyik rendezvényén.
Most kiderül, mit tudsz ezekről a finomságokról
Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.